Γαρίδες και καλαμαράκια πανέ

 

Γαρίδες και καλαμαράκια πανέ

Γαρίδες και καλαμαράκια πανέ

 

Υλικά Συνταγής

μικρά καλαμαράκια, φρέσκα ή κατεψυγμένα: 1 κιλό
γαρίδες: 700 γρ. φρέσκες
αυγά: 2
αλεύρι: 2 κουταλιές

λάδι: για τηγάνισμα
αλάτι: όσο θέλετε
λεμόνια: 2
μαϊντανός: για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση

Ξεβγάζετε τα καλαμαράκια σε άφθονο αλατισμένο νερό και ξεχωρίζετε τα πλοκάμια από το υπόλοιπο σώμα. Αφαιρείτε τα μάτια και την εσωτερική διάφανη μεμβράνη από το σώμα τους. Κόβετε τα σώματα σε ροδέλες. Στραγγίζετε καλά τα καλαμαράκια και τα τοποθετείτε σε απορροφητική πετσέτα. Πλένετε τις γαρίδες και καθαρίζετε τα όστρακα και τα κεφάλια τους.

Διαβάστε Επίσης  Caramel pudding

Χτυπάτε τα αυγά σε βαθύ πιάτο και κοσκινίζετε το αλεύρι σε πιατέλα. Ρίχνετε άφθονο λάδι για τηγάνισμα σε βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει.

Πασπαλίζετε ελαφρά τα καλαμάρια με αλάτι και τα βουτάτε στο χτυπημένο αυγό. Κατόπιν τα περνάτε από το αλεύρι, τινάζοντάς τα ώστε να φύγει το περιττό αλεύρι. Τηγανίζετε τα καλαμαράκια στο λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρετε τα καλαμαράκια και τα διακοσμείτε με τα λεμόνια κομμένα στα 4. Ραντίζετε με το χυμό των λεμονιών και γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

Διαβάστε Επίσης  Καρυδωτά, τα θρεπτικά νηστίσιμα γλυκά

Σημειώσεις

Τελευταία εκτιμώ ιδιαιτέρως το συνδυασμό αφρωδών οίνων και τηγανιτών εδεσμάτων. Όταν δε το τηγάνι είναι ελαφρύ, τουτέστιν το φαγάκι παραμένει ζουμερό εσωτερικά, τραγανό στο περίβλημα και δίχως περιττά λάδια, μπορεί να φέρω στο τραπέζι ακόμα και μια ελαφρώς τσιμπημένη Σαμπάνια. Εν προκειμένω, θα προτιμήσω έναν ελληνικό αφρώδη της Ζίτσας από την ποικιλία Ντεμπίνα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *