Συνταγή της γιαγιάς: Χωριάτικη σπανακόπιτα με ανθότυρο

Συνταγή της γιαγιάς: Χωριάτικη σπανακόπιτα με ανθότυροΑναπολείτε τα παιδικά σας χρόνια και θέλετε να φάτε ξανά τη χωριάτικη σπανακόπιτα, που σας ετοίμαζε η γιαγιά σας; Υπάρχει λύση! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα τη φτιάξετε μόνος σας εύκολα και γρήγορα.

Υλικά συνταγής:

1 κιλό φύλλο χωριάτικο

1 κιλό σπανάκι

500 γραμμ. πράσα

250 γραμμ. ανθότυρο

2 καρότα, τριμμένα

1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι

Λίγος άνηθος

Λίγος δυόσμος

2 αβγά

½ φλιτζ. λάδι

 

Εκτέλεση συνταγής:

– Καθαρίζετε, πλένετε καλά το σπανάκι και το ζεματάτε σε άφθονο καυτό νερό. Το κόβετε και το αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λίγο λάδι, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, προσθέτετε 3 πράσα ψιλοκομμένα και τα καρότα και σοτάρετε καλά το μίγμα.

Διαβάστε Επίσης  Κωκ ταψιού

– Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το καλά στραγγισμένο σπανάκι, τα μυρωδικά, το τριμμένο ανθότυρο, τα αβγά χτυπημένα και πιπέρι και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Ανοίγετε με τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει 5 λεπτά φύλλα.

– Αλείφετε με λάδι ένα ταψί. Στρώνετε κάτω τα φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Απλώνετε από πάνω τη γέμιση, τυλίγετε σε ρολό, αλείβετε με το λάδι που περίσσεψε και ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα.

Διαβάστε Επίσης  Σούπα με σκόρδο για μια υγιή καρδιά

Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη σπανακόπιτα της γιαγιάς σας, ακόμη κι αν δεν μπορεί να σας τη φτιάξει η ίδια.

 

Συνταγή της γιαγιάς: Χωριάτικη σπανακόπιτα με ανθότυρο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *