Η Γη της Ελιάς – Ο Βλάσης ομολογεί: «Τον δικηγόρο τον πυροβόλησε ο…»

 

Ο Βλάσης, εκ των βασικών μελών του κυκλώματος προστασίας, πέφτει στα χέρια της αστυνομίας και ομολογεί τα πάντα στη συνέχεια της σειράς «Η Γη της Ελιάς».

Πιο συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος στην προσπάθεια του να προστατέψει την Ισμήνη και το παιδί της στέλνει ανώνυμα στην αστυνομία πληροφορίες για το κύκλωμα προστασίας δίνοντας μάλιστα τη διεύθυνση που κρύβεται ο Βλάσης, εκ των βασικών μελών της συμμορίας.

Ο Κουράκος ειδοποιεί αμέσως τη Δήμητρα στην οποία αναφέρει τα εξής: «Μπορεί να είναι φάρσα αλλά δεν μας παίρνει να το αγνοήσουμε, από τη στιγμή που έχουμε και ένταλμα σύλληψης. Θα πάμε αμέσως με μια ομάδα εκεί που σου είπαν. Μακάρι να είναι σωστή η πληροφορία. Ετοιμαστείτε. Ειδοποίησε και τον Στράτο».

 

Η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι που κρύβεται ο Βλάσης και τον συλλαμβάνει. Ο Κουράκος τον πιέζει να ομολογήσει τονίζοντας του ότι αν θέλει να πέσει στα μαλακά θα πρέπει να πει όσα ξέρει για το κύκλωμα και φυσικά να κατονομάσει τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Λυκούργο.

Ο Βλάσης αρχικά αρνείται αλλά στη πορεία βλέποντας να δυσκολεύει πολύ η θέση του ανακοινώνει ότι είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με την αστυνομία. Έτσι λοιπόν ο Βλάσης αρχίζει να λέει όσα ξέρει: «Αστυνόμε δεν ξέρω να σου πω ποιος είναι ο αρχηγός στη δουλειά που κάναμε με τα μαγαζιά. Ξέρω όμως έξι άτομα που πηγαίναμε παρέα στα μαγαζιά για τσαμπουκάδες και είσπραξη».

Ο Κουράκος τον διακόπτει και του ζητεί να κατονομάσει τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Λυκούργο. Ο Βλάσης δείχνει διστακτικός αλλά μπρος στην επιμονή του αστυνόμου ομολογεί: «Είμαι σίγουρος ότι τον δικηγόρο τον πυροβόλησε ο Θύμιος Γιδάκος».

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *