Εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό

Εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιόΕύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό που φτιάχνονται στο Π και Φ για το σχολικό κολατσιό είτε το πρωί είτε στο ολοήμερο αλλά και για τον παιδικό μπουφέ. Η τέλεια ιδέα όμως και για τον μπουφέ των μεγάλων.

Υλικά
Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γραμμάρια
Γιαούρτι Στραγγιστό 250 γραμμάρια
Ηλιέλαιο 250 γραμμάρια
Αυγα 2
Φέτα 300-400 γραμμάρια

Για το άλειμμα
Αυγα 1

 

Εκτέλεση για τα εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό  

Αρχικά ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο και τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την φέτα που την έχουν χοντροκόψει με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε παράλληλα.

Διαβάστε Επίσης  Ψωμί με κρεμμύδι και σκόρδο

 

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την γυρίζουμε απαλά. Πλάθουμε σε μπαλίτσες και βάζουμε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 15-20 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips για τα εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό 

Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα ελαιόλαδο. Το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν το χρειαζόμαστε όλο. Θα αφήσουμε λίγο, απλά τα 500 γραμμάρια είναι χοντρικά. Μπορούμε να τα κάνουμε και με κασέρι αντί για φέτα.

Διαβάστε Επίσης  Kοτόπιτα ανοιχτή, με μανιτάρια

Το αλάτι δεν χρειάζεται γιατί έχουμε την φέτα. Βγαίνουν περίπου 1 λαμαρίνα τυροπιτάκια. Αν σκεπάζουμε τα τυροπιτάκια αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν, συντηρούνται αφρ

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *