Η Γη της Ελιάς: O Θύμιος Γιδάκος στυγνός δολοφόνος

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα είναι σοκαριστικές αφού ο Θύμιος Γιδάκος είναι στυγνός δολοφόνος.

Η Χάιδω φτάνει έξω από το σπίτι και παρκάρει. Ανοίγει το πορτ μπαγκάζ, βγάζει δύο τσάντες με φρούτα, το κλείνει, παίρνει τις τσάντες και πάει προς το σπίτι. Ο Λυκούργος είναι πεσμένος πάνω στο τραπέζι της αυλής που έχει πλημμυρίσει από αίμα

Η Χάιδω τον βλέπει από μακριά καθώς μπαίνει και χαμογελάει: «Μη χειρότερα χριστιανέ μου! Σε πήρε ο ύπνος κι έγειρες, που λέει και το άσμα; Σήκω, θα πουντιάσεις!», πλησιάζει κοντά, βλέπει τα αίματα, ο Λυκούργος χωρίς αισθήσεις…. της πέφτουν οι τσάντες κι αρχίζει να ουρλιάζει!

Παράλληλα η Βασιλική είναι σοκαρισμένη από την μεγάλη αποκάλυψη του Φίλιππου και έχει πολλές ερωτήσεις: «Δεν το χωράει ο νους μου.. Εσύ κι η Ειρήνη ετεροθαλή αδέρφια! Ποιος άλλος το ξέρει; Και τι σκοπεύεις να κάνεις; Θα της το πεις

Η Ιουλία προσπαθεί και αυτή με τη σειρά της να πείσει την Μαρίνα να συνεχίσει τις εξετάσεις αλλά μάταια. Στην αυλή του σπιτιού του Λυκούργου ο χώρος έχει αποκλειστεί με κορδέλα και 2-3 αστυνομικούς. Το σημείο στο τραπέζι είναι ρακόρ γεμάτο αίματα.

Η ομάδα της Σήμανσης με τις ειδικές στολές, μαζεύει υλικό, τραβάει φωτογραφίες, ψάχνει για αποτυπώματα. Θα βρουν τον κάλυκα της σφαίρας και θα τον βάλουν στο ειδικό σακουλάκι. Ο Κουράκος πολύ σκεπτικός….


Στο νοσοκομείο θα δούμε τον Λυκούργο γεμάτο αίματα πάνω στο φορείο. Οι διασώστες τον τρέχουν σε έναν διάδρομο και μπαίνουν με το φορείο σε μια πόρτα που γράφει «ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ». Η Χάιδω στέκεται έξω από την πόρτα, αλαφιασμένη και ειδοποιεί την Ισμήνη.

Στο τμήμα η Δήμητρα με τον Κουράκο υποψιάζονται πως ο πυροβολισμός του Λυκούργου πρόκειται για αντίποινα. Στο μεταξύ στο νοσοκομείο έχουν φτάσει ήδη η Ισμήνη, ο Φίλιππος, ο Στάθης κι ο Κωνσταντίνος. «Αν πεθάνει ο πατέρας μου, θα πεθάνω κι εγώ! Δεν θα αντέξω να τον χάσω! Τον παρακάλεσα να σταματήσει την έρευνα!

Να τα αφήσει όλα στην αστυνομία! Γιατί δεν με άκουσε;» Από τον Κωνσταντίνο θα μάθουμε τα πρώτα νέα για την κατάσταση του Λυκούργου: «Το μόνο που κατάφερα να μάθω είναι πως δίνουν μάχη για να τον σώσουν και πως χρειάζεται αίμα. Πήγαμε με τον Στάθη και δώσαμε ήδη..»

Αργότερα θα δούμε τον γιατρό να δίνει εξουθενωμένο με στολή χειρουργείου: «Λυπάμαι, αλλά το χειρουργείο ήταν πάρα πολύ δύσκολο και δεν είχα την ευχέρεια να βγω να σας ενημερώσω νωρίτερα. Η επέμβαση πήγε καλά.

Ο κύριος Μπράτης έφερε διαμπερές τραύμα από σφαίρα στον άνω λοβό του δεξιού πνεύμονα..» «Είχε εκτεταμένη εσωτερική αιμορραγία η οποία ελέγχθηκε χειρουργικά, αλλά διατρέχει τον κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί νέα αιμορραγία, πράγμα που θα είναι πολύ επικίνδυνο.

Τον έχουμε σε καταστολή και με μηχανική υποστήριξη αναπνοής.» «Πρέπει να ελέγξουμε την λειτουργία των πνευμόνων και φυσικά να δούμε πως θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του στην όλη ταλαιπωρία.. Υπομονή και ψυχραιμία.. »

Παράλληλα στο τμήμα η έρευνα φαίνεται πως αποδίδει καρπούς: «Πιάσαμε λαβράκι από την τσάρκα στα μπαρ! Δύο ιδιοκτήτες αναγνώρισαν τον Βλάση Γεμελέα και τον Ηλία Λαζαράκο και δέχτηκαν να έρθουν να καταθέσουν! »

Ο Δημοσθένης δίνει εντολή να σκοτώσουν τον εκτελεστή του Λυκούργου και ο Κωνσταντίνος συμφωνεί. Είναι θέμα ωρών να μάθουν ποιος είναι: «Έννοια σου και δεν θα του χαριστώ! Αυτονομήθηκε και θα το πληρώσει ακριβά! Θα φάει η μούρη του χώμα! »

Την ίδια ώρα ο Μιχάλης με την Αθηνά βρίσκονται μόνοι στο σπίτι του και την φιλάει ερωτικά με εκείνη να ανταποκρίνεται. Ο Βλάσης στο τμήμα ειδοποιεί τον Κουράκο πως θα συνεργαστεί: «Αστυνόμε δεν ξέρω να σου πω ποιος είναι ο αρχηγός στην δουλειά που κάναμε με τα μαγαζιά.

Ξέρω όμως έξι άτομα που είμαστε παρέα και πηγαίναμε στα μαγαζιά για τσαμπουκάδες και για είσπραξη.» Ο αστυνόμος τον ενημερώνει πως κάποιος πυροβόλησε τον Λυκούργο κι ο Βλάσης ζητώντας καλύτερη αντιμετώπιση από τον εισαγγελέα του λέει ποιος είναι: «Είμαι 99 % σίγουρος ότι τον δικηγόρο τον πυροβόλησε ο Θύμιος Γιδάκος!»

Ο Λυκούργος παθαίνει ανακοπή στο νοσοκομείο και ο γιατρός ετοιμάζεται να κάνει ανάνηψη. Το ιατρικόπροσωπικό προσπαθεί αλλά η γραμμή στο μόνιτορ της καρδιάς παραμένει ευθεία. Θα τα καταφέρει;

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *