Η μαγειρίτσα με 3 μανιτάρια και κινόα που θα λιγουρευτούν όλοι αυτό το Πάσχα

Η μαγειρίτσα με 3 μανιτάρια και κινόα που θα λιγουρευτούν όλοι αυτό το Πάσχα

Η μαγειρίτσα με 3 μανιτάρια και κινόα που θα λιγουρευτούν όλοι αυτό το Πάσχα

 

Μερίδες: 6-8

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40-50 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 15 λεπτά
Φυλάσσεται καλυμμένη στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

 

Υλικά για τη μαγειρίτσα:

250 γρ. κινόα
400 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 πράσο, ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια λευκά ή brown, σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα
φύλλα από 1 μαρούλι, κομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI
2 λίτρα νερό
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Υλικά για το ταχινολέμονο

3 κ.σ. ταχίνι
χυμό από 2 λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Βάζουμε την κινόα σε ένα μπολ, την καλύπτουμε νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να μουλιάσει. Την σουρώνουμε σε ένα λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε καλά για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα με τρεχούμενο νερό. Την αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξει καλά.

Διαβάστε Επίσης  Γαύρος ξυδάτος

2) Απλώνουμε τα ψιλοκομμένα πλευρώτους σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντάς τα στη μέση του ψησίματος. Αφήνουμε στην άκρη.

3) Ζεσταίνουμε 50ml ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.Προσθέτουμε τα λευκά ή brown μανιτάρια και τα πορτομπέλο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε να μαραθούν για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

4) Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε την κινόα και τα ψητά πλευρώτους και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι, τον άνηθο, το μάραθο και τα μυρώνια, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το νερό. Προσθέτουμε τον υγρό ζωμό λαχανικών MAGGI και βράζουμε με κλειστό το καπάκι για 20-25 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Πίτσα λαχανικών!

5) Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό απ’ τη φωτιά, ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο. Σε μπολ, με σύρμα ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά το ταχίνι και προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας συνεχώς. Με μία κουτάλα, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές καυτό ζωμό από τη μαγειρίτσα μέσα στο μείγμα του ταχινιού, ανακατεύοντας ζωηρά. Ρίχνουμε το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα, ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 λεπτά.

6) Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, αφήνουμε το φαγητό να “κάτσει” για 10 λεπτά και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *