Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις μας κόβουν την ανάσα

Η Γη της Ελιάς: Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της σειράς του mega είναι ανατρεπτικές και θα μας κόψουν την ανάσα

Ο Μιχάλης ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση της Αθηνάς στο φλερτ του προσπαθεί να καταλάβει που βρίσκεται πλέον η σχέση τους αλλά εκείνη απομακρύνεται και πάλι από κοντά του. Η Αναστασία ρωτάει την Ευτυχία για την παρουσία του Κουράκου στο σπίτι και εκείνη αναγκάζεται να της πει ένα ψέμα για να καλύψει ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους.

Ο Κουράκος προχώρα ένα βήμα παραπέρα στην εξιχνίαση του κυκλώματος της μαφίας με τη σύλληψη του Θύμιου. Η συντετριμμένη Δήμητρα αποφασίζει να κοιτάξει μπροστά αφήνοντας πίσω την βαριά απώλεια του Κίμωνα που κάθε μέρα τις ξεσκίζει την καρδιά βυθίζοντας την στην θλίψη.

Πηγαίνει στον τάφο του για να του μιλήσει για τελευταία φορά αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα και να μην επιτρέψει να την καταπλακώσει το βαρύ του πένθος.

Η Αθηνά πείθει τη Μαρίνα να της πει τι έχει και τελικά της παραδέχεται ότι είναι άρρωστη. Ο Αλέξης λέει στην Μαργαρίτα ότι πλέον είναι επίσημα μαζί με την Μυρτάλη αλλά δεν παίρνει την απάντηση περίμενε από τη μητέρα του και αυτό τον εξαγριώνει.

Παράλληλα ο Πότης ξεκίνα να διαδίδει στο χωριό ότι ο Άλεξ και η Μυρτάλη έκαναν κοινή εμφάνιση στο καφενείο. Η Μαρίνα παραιτείται εντελώς από την προσπάθεια να μάθει τι έχει καθώς φοβάται πολύ ότι μπορεί να έχει αρρωστήσει πολύ σοβαρά.

Η Δήμητρα προχωράει με την έρευνα της και ανακαλύπτει στοιχεία για το Δημοσθένη που δείχνουν ύποπτα, οπότε μαθαίνει ότι τελικά η Ειρήνη δεν πηγαίνει στο πανεπιστήμιο αλλά στο σχολείο. Ένα πακέτο τσιγάρα βρίσκει η Αθηνά στο σπίτι της Μαρίας και όπως είναι επόμενο γίνεται χαμός.

Ο Στάθης πηγαίνει από το ελαιοτριβείο για να πληρωθεί και ο Ισίδωρος τον διώχνει κακήν κακώς λέγοντας του ότι δεν θέλει καμία επαφή μαζί του. Στο μεταξύ η Μαρίνα λιποθυμά στα χέρια του Μανού και η κατάσταση της υγείας της δείχνει να χειροτερεύει πολύ απότομα.

Ο Μάνος ταράζεται ακόμα περισσότερο και χρησιμοποιεί όλη του την πειθώ προκειμένου να την αναγκάσει να κάνει κι άλλες εξετάσεις. Η Μυρτάλη με τη σειρά της αγωνιά εξίσου για τη Μαρίνα καθώς είναι το μοναδικό πρόσωπο νιώθει ακόμα σαν οικογένεια της.

Η Μαργαρίτα προειδοποιεί την Μυρτάλη να μην πληγώσει ξανά τον Αλέξη. Εκείνη της εξομολογείται πως δεν έχει ιδέα ποιος πραγματικά είναι ο γιος της. Ο Κουράκος ενημερώνεται πως η αποφυλάκιση του Χρήστου είναι προ των πυλών και παίρνει τα μέτρα του.

Την ίδια ώρα ο Άλεξ ξεπερνά κάθε ωραίο και η Μαργαρίτα τρομοκρατείται από την βίαιη αντίδραση του με αποτέλεσμα να αλλάξει κλειδαριές ενώ προσωρινά βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Αθηνάς.

Τα βαριά καθήκοντά του δημάρχου αναγκάζουν τον Ισίδωρο να περνάει πολλές ώρες στο δημαρχείο. Η γραμματέας του Αμαλία στέκεται βράχος στο πλευρό τους, εκπλήσσοντας τον διαρκώς με αποτελεσματικότητα της. Όλα δείχνουν ότι μια τρυφερή φιλία γεννιέται που μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Ο Ισίδωρος ζητάει τη βοήθεια της Αντιγόνης για να της διαλέξει ένα όμορφο δώρο. Η Αντιγόνη πείθει τελικά την Μαρίνα να προχωρήσει στις απαραίτητες εξετάσεις και ο Μάνος με τον Ισίδωρο χαίρονται πολύ με αυτή την εξέλιξη.

Στο μεταξύ ο Χρήστος αποφυλακίζεται και η Εύα βρίσκεται εκεί για να τον υποδεχτεί και να του δείξει στήριξη. Η Δήμητρα μπαίνει κρυφά στο σπίτι του Δημοσθένη κι αυτή τη φορά βρίσκει κάτι πολύ ύποπτο. Ο Άλεξ έχει αρχίσει να νιώθει ενοχές για τον τρόπο που φέρθηκε στη Μαργαρίτα και την ψάχνει για να απολογηθεί.

Εκείνη όμως τον αποφεύγει. Η Δήμητρα εξακολουθεί να ψάχνει το ποιόν του Δημοσθένη και ο Κουράκος της λέει να έχει το νου της. Η Μαρίνα και ο Μάνος πηγαίνουν για να κάνουν νέο κύκλο εξετάσεων και η ανησυχία τους εντείνεται

Ο Λυκούργος αφότου φυλακίζεται ο Χρήστος για το φόνο ενός μπράβου της νύχτας θέλει να αποδείξει ότι ο ανιψιός του βρισκόταν σε άμυνα και να ξεσκεπάσει το κύκλωμα που πουλάει προστασία στα μαγαζιά.

Όμως η απόφασή του να αναμειχθεί σ’ αυτή την υπόθεση θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του καθώς αρχίζει να δέχεται απειλές σύμφωνα με τα επόμενα επεισόδια που εξασφάλισε το περιοδικό my TV.

Όπως θα δούμε σύντομα στη σειρά ο δικηγόρος δεν πτοείται και δίνει στον εισαγγελέα ένα από τα ονόματα των μπράβων και εκείνος στη συνέχεια εκδίδει το σχετικό ένταλμα σύλληψης. Μόνο που ο αδίστακτος άντρας προλαβαίνει να δώσει εντολή για εκδίκηση.

Συγκεκριμένα αναθέτεται σε ένα συνεργάτη του να πραγματοποιήσει μία από τις απειλές απέναντι στο Λυκούργο. Λίγες μέρες μετά λοιπόν γίνεται η σύλληψη του άντρα και οι συνεργάτες του προχωρούν σε μια μαφιόζικη επίθεση εναντίον του Λυκούργου.

Ένας από αυτούς πηγαίνει στο σπίτι του δικηγόρου και κοιτώντας τον στα μάτια τον πυροβολεί εν ψυχρώ. Ο Λυκούργος δεν προλαβαίνει να αντιδράσει και πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος ενώ ο κακοποιός εξαφανίζεται.

Όταν η Χάιδω επιστρέφει στο σπίτι βρίσκει τον αγαπημένο της μες τα αίματα και ουρλιάζει. Αμέσως καλεί ασθενοφόρο και τον αστυνόμο Κουράκο.

Για την παραπάνω εξέλιξη ενημερώνονται η Ισμήνη με τον Κωσταντίνο οι οποίοι τρέχουν στα νοσοκομείο και περιμένουν να μάθουν νέα σχετικά με την έκβαση των χειρουργείων στα οποία υποβάλλεται ο Λυκούργος. Οι γιατροί αρκούνται να πουν μόνο ότι δίνουν σκληρή μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή.

Αργότερα, το χειρουργείο ολοκληρώνεται και ο Λυκούργος μεταφέρεται στην εντατική καθώς τα επόμενα εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Τα νέα, κυκλοφορούν σε όλη την Μάνη προκαλώντας στεναχώρια και σοκ σε όσους τον γνωρίζουν.

Οι δικοί του άνθρωποι ζουν στιγμές αγωνίας στο νοσοκομείο και η κατάσταση του αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει. Μάλιστα, ο επικεφαλής γιατρός και η ομάδα του τρέχουν στην εντατική καθώς ο δικηγόρος παθαίνει ανακοπή καρδιάς και κάνουν τα πάντα για να τον επαναφέρουν.

Τα καταφέρνουν αλλά ο Λυκούργος είναι σε κώμα. Την επόμενη μέρα η Εύα επισκέπτεται το Χρήστο στη φυλακή και τον ενημερώνει για τον πυροβολισμό του θείου του και την μάχη που δίνει στο νοσοκομείο.

Εντωμεταξύ ο Γιώργης κατάφερε να αποσπάσει μία ομολογία φωτιά του μπράβο που συνέλαβαν και να οδηγηθούν στα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος που πουλάει προστασία στα μαγαζιά και κατ’ επέκταση, να αθωωθεί ο Χρήστος.

Η Μαργαρίτα είναι συντετριμμένη από τον θάνατο του Γεράσιμου και μένει ακόμα στο σπίτι της Αθηνάς. O Αλέξης φροντίζει να της δείχνει το πιο γλυκό του πρόσωπο και παριστάνει ότι τη νοιάζεται και ότι ανησυχεί για το πένθος που βιώνει.

Στην Αρεόπολη έρχεται ο Ανδρέας (Δημήτρης Φριτζελάς), ο κολλητός φίλος του Κίμωνα, και αποκαλύπτει στη Δήμητρα ενδιαφέροντα στοιχεία που εντείνουν τις υποψίες της. Η Ασπασία, από την άλλη, προσπαθεί να καταλάβει μέσα από τις μαρτυρίες του Ανδρέα τους λόγους που οδήγησαν τον γιο της στην αυτοκτονία.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *