Μνήμη Αγίου Φωτίου

Μνήμη Αγίου ΦωτίουΚατόπιν Συνοδικής Αποφάσεως, ληφθείσης κατά την Συνεδρία της 15ης Δεκεμβρίου 2020, η εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Φωτίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είναι και ο Προστάτης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν θα πραγματοποιηθεί εφέτος σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εκκλησιαστικής Τάξεως και Εθιμοτυπίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω της ενσκηψάσης πανδημίας και των υγιειονομικών μέτρων, τα οποία ελήφθησαν βάσει αλλεπάλληλων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων της Ελληνικής Πολιτείας και αντίστοιχων αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.Μνήμη Αγίου Φωτίου

Κατά το διήμερο της εν λόγω εορτής, 5 και 6 Φεβρουαρίου 2021, με Συνοδική Απόφαση, ο Εσπερινός, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Φωτίου θα τελεσθούν στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο (Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη), χοροστατούντος και ιερουργούντος αντιστοίχως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, ο οποίος και θα εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και την Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Διαβάστε Επίσης  «Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα»

Επίσης, με πρωτοβουλία του Διορθοδόξου Κέντρου και υπό την έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι εκκλησιαστικών και θεολογικών βιβλιοθηκών από Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού, Ιερές Μονές και ακαδημαϊκά ιδρύματα τιμώντας την μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και ιδρυτού της Μυριοβίβλου, θα συναντηθούν διαδικτυακά την ημέρα της εορτής του Αγίου. Σκοπός της πρώτης αυτής επικοινωνίας είναι η στενότερη συνεργασία των ειδικών αυτών βιβλιοθηκών με την δημιουργία ενός αντίστοιχου δικτύου.

Διαβάστε Επίσης  Έγκλημα στη Ρόδο: Ο συνήγορος του Έλληνα δήλωσε ότι ο εντολέας του δεν έχει ομολογήσει

Η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το μνημόνιο αυτό προσβλέπει στην δημιουργική συνεργασία των εκκλησιαστικών βιβλιοθηκών και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και αναγκών τους σε όλα τα επίπεδα.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στον τηλεφωνικό αριθμό 2108037643 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: library@intero.gr

Μνήμη Αγίου Φωτίου

 

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *