Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Η Πολιτική Προστασία επισημαίνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και τοποθετήσουν αλυσίδες στα οχήματά τους στις περιοχές που έχει κριθεί απαραίτητο.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στους κατοίκους της Αττικής, που προειδοποιεί για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή, λόγω της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Το μήνυμα περιέχει σύσταση να περιοριστούν δραστικά μετακινήσεις.

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων στο λεκανοπέδιο, έκλεισε η Εθνική Οδός από το ύψος της Καλυφτάκη έως το ύψος των Οινοφύτων, ενώ απαραίτητη κρίνεται η χρήση αλυσίδων σε αρκετές περιοχές.

Αυτή την ώρα σημειώνεται ισχυρή χιονόπτωση σε όλη την Αττική, ενώ στα βόρεια και βορειοανατολικά του λεκανοπεδίου το έχει ήδη «στρώσει».

Από την Πολιτική Προστασία υπάρχει ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους, ενώ σε αρκετά σημεία του νομού υπάρχουν περιπολικά, οχήματα της πυροσβεστικής και του στρατού για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα διόδια Αφιδνών μέχρι και τον κόμβο των Οινοφυτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Διαβάστε Επίσης  Στη φυλακή ο παιδοκτόνος της Κέρκυρας

Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 13:30 ώρα σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων τα οποία δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών μέχρι το ύψος του Α/Κ Οινοφύτων (χ/θ 52,000).

Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής), εξακολουθεί να ισχύει.

Παρακαλούνται οι οδηγοί εν λόγω οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους στα ανωτέρω οδικά τμήματα προς αποφυγή ταλαιπωρίας τους και δημιουργίας πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τροποποιήσεις και διακοπές στα δρομολόγια των ΜΜΜ

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον ΟΑΣΑ, ισχύουν οι εξής τροποποιήσεις δρομολογίων:

301, 301: Εκτός λειτουργίας
324: Εκτός λειτουργίας
410: Έως Νοσοκομείο Φλέμινγκ – Παπαδημητρίου, εκτός Βίγλας
446: Έως Νοσοκομείο Φλέμινγκ – Παπαδημητρίου, εκτός Αγ. Σύλλα
447, 450, 451, 460, 461: Έως Αναπαύσεως λόγω χιονόπτωσης
503: Έως Πλ. Βαρυμπόμπης
507: Εκτός Ροδόπολης
509: Ως στάση 8η Κρυονερίου
524: Έως Πλ. Πολιτείας
530: Έως στάση 1η 25ης Μαρτίου
535: Εκτός Λεωφ. Πιπεροπούλου λόγω χιονόπτωσης
535Α: Εκτελείται ως 535 λόγω χιονόπτωσης
536: Εκτός λεωφ. Αιολίδος, έως 14η Φούρνος
537: Έως Αεροπορική Βάση Δεκέλειας
726: Έως Πλατεία Θρακομακεδόνων
727: Έως Πλατεία Θρακομακεδόνων
861: Εκτός λειτουργίας λόγω χιονόπτωσης
ΚΤΕΛ Αττικής: Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στους τομείς ΩΡΩΠΟΥ- ΑΓ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ & ΒΙΛΙΩΝ – ΕΡΥΘΡΩΝ διακόπτονται όλα τα δρομολόγια μέχρι νεωτέρας στις περιοχές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Αττικής.

Διαβάστε Επίσης  Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μάλιστα, από τα ΚΤΕΛ Λιοσίων δεν φεύγει κανένα λεωφορείο προς Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο λόγων των συνθηκών που επικρατούν.

Προαστιακός: Σε μονή γραμμή κινούνται οι αμαξοστοιχίες στο τμήμα ΣΚΑ – Αφίδνες, λόγω πτώσης δέντρου, σύμφωνα με την Hellenic Train. Αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη γραμμή Αθήνα – Χαλκίδα του Προαστιακού.

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα 112 για χιόνια στην Αττική

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *