Καλύτερα να τα αποφεύγετε: Τα πέντε πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε στον νεροχύτη σας!

Μπορεί συχνά να μπαίνετε στον πειρασμό να ρίχνετε πράγματα στον νεροχύτη της κουζίνας σας, αλλά υπάρχουν κάποια που πρέπει πραγματικά να αποφεύγετε, αν δεν θέλετε να χρειαστείτε υδραυλικό σύντομα για απόφραξη των σωληνώσεών σας.

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Κόκκοι καφέ

Πολλές φορές καθαρίζοντας τη γαλλική σας πρέσα βρίσκεστε με κόκκους καφέ που τους ρίχνετε στον νεροχύτη. Άλλωστε είναι σε μικρά κομμάτια, πόσο κακό μπορούν να κάνουν στις σωληνώσεις; Κι όμως, μπορούν να κάνουν μεγάλο κακό. Οι κόκκοι έχουν πολλές φυτικές ίνες, που τείνουν να συσσωρεύονται στο νερό, όπως κατεβαίνουν στην αποχέτευση.

Έτσι, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να δημιουργήσουν φράγματα, που θα χρειαστούν έναν επαγγελματία για να τα διαλύσει. Αντίθετα, πετάξτε τους κόκκους του καφέ στα σκουπίδια, ή καλύτερα σε έναν κάδο κομποστοποίησης. Αν δεν έχετε έναν, μπορεί να λειτουργήσουν και ως λίπασμα στις γλάστρες σας.

Διαβάστε Επίσης  Σπιτικό καθαριστικό για το σπίτι με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Μαγειρικά λίπη

Έχετε αναρωτηθεί γιατί κάποιοι ρίχνουν το λίπος ή το λάδι από το τηγάνι σε ένα πλαστικό μπουκάλι ή κουτάκι αλουμινίου; Είναι γιατί αν το ρίξουν στον νεροχύτη μπορεί να τον φράξουν.

Παρόλο που όταν είναι ζεστό το λάδι και το λίπος ρέει εύκολα, όταν παγώνει γίνεται λίπος που στερεοποιείται και όχι μόνο φράζει τις σωληνώσεις, αλλά προκαλεί και άσχημες μυρωδιές. Γι’ αυτό ακολουθήστε το παράδειγμά τους. Μάλιστα, στα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης, για μπουκάλια με χρησιμοποιημένο λάδι.

Ρύζι

Ποτέ μην ρίχνετε υπολείμματα μαγειρεμένου ρυζιού στον νεροχύτη. Επειδή το ρύζι απορροφά το νερό, θα μπορούσε να μαζευτεί και να κολλήσει στον περιορισμένο χώρο, ως αμυλούχος πολτός.

Διαβάστε Επίσης  DIY χριστουγεννιάτικα κεριά σε κούπα

Είναι καλύτερα να πετάξετε το ρύζι στα σκουπίδια ή στον κάδο κομποστοποίησης.

Τσόφλια αυγών

Τα τσόφλια των αυγών είναι πολύ εύθραυστα, οπότε κανείς θα μπορούσε να υποθέσει ότι είναι ασφαλές να τα ρίξει στο νεροχύτη. Ωστόσο, λόγω της μεμβράνης που έχουν, προσκολλώνται όταν βρέχονται και μπορεί να κολλήσουν στους σωλήνες και να σκληρύνουν με την πάροδο του χρόνου.

Αν και από μόνα τους μπορεί να μην φράξουν το σωλήνα, σε συνδυασμό με άλλα όπως ρύζι και λάδι μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

Λαχανικά με φυτικές ίνες

Φλούδες πατάτας, τρίμματα καρότου, σπόροι καλαμποκιού έχουν όλα πολλές φυτικές ίνες, οπότε δεν θα διαλυθούν όπως πέφτουν μέσα στον νεροχύτη, αλλά μπορεί να τον φράξουν.
Γι’ αυτό, ρίξτε τα καλύτερα στα σκουπίδια ή στον κάδο κομποστοποίησης.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *