Βέροια: «Το μωρό μπουσούλησε και έπεσε» – Νέα εκδοχή της μητέρας μέσω του αδερφού της

Τι είπε ο αδερφός της μητέρας που κατηγορείται ότι έριξε το 11 μηνών βρέφος στον Αλιάκμονα

Όλο και πιο περίπλοκη γίνεται η υπόθεση με το νεκρό βρέφος στη Βέροια λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της τραγωδίας που συντελέστηκε το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι έριξε το 11μηνο μωρό της στον Αλιάκμονα, έχει ήδη αλλάξει τρεις φορές εκδοχή, αυτή τη φορά μέσω του αδερφού της.

Αυτή τη φορά, εκ μέρους της 29χρονη μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο του 11 μηνών βρέφους της στη Βέροια, πετώντας το στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα μίλησε ο αδερφός της στην τηλεόραση του Alpha.

«Μπουσουλούσε, γλίστρησε και έπεσε το μωρό», είπε αρχικά ο αδερφός της 29χρονης στην εκπομπή Tlive. Ενώ ο ίδιος μιλώντας για την ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας ανέφερε «δεν την άκουσα καλά όταν μιλήσαμε».

Η νεαρή, μεγάλωνε το μωρό με την μητέρα της και τον παππού της στο χωριό Σταυρός στην Αλεξάνδρεια της Ημαθίας.

«Πήρε το παιδί και έφυγε με ταξί την παραμονή, εγώ την είδα, κάπου πήγε αλλά δεν μας είπε που. Ήρθε την επόμενη μέρα στο σπίτι αλλά χωρίς το παιδί, νόμιζα ότι το μωρό ήταν στον πατέρα του δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζω τι έκανε μετά», πρόσθεσε.

Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι η αδερφή του «έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή την οποία είχε κόψει» ενώ τόνισε ότι η αδερφή δεν επισκεπτόταν ψυχίατρο.

Τέλος ο ανέφερε ότι ήταν «ελάχιστες οι φορες που την είχαν επισκεφθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί».

 

Η 29χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Η 29χρονη, σύμφωνα και με τον δικηγόρο της Αντώνη Μπιδέρη, αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική τουλάχιστον δέκα φορές.

Ο κ. Μπιδέρης μιλώντας στην τηλεόραση του «Star» και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υποστήριξε πως «η 29χρονη δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης και μάλιστα, ρωτούσε αν το παιδί της είναι ζωντανό». Βέβαια, αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή με το γεγονός ότι η ίδια υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο όπου έριξε το βρέφος.

Διαβάστε Επίσης  Επιχειρηματίας στην Πάτρα: Έγινε… παπάς για να γλιτώσει από τα χρέη του – Πώς τον εντόπισαν τα θύματά του

«Από την πρώτη στιγμή η μητέρα αρνείται την κατηγορία. Η γυναίκα αυτή είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Εγώ από ότι έχω αντιληφθεί είναι ένα τρομαγμένο κορίτσι, που μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν είχε καταλάβει τι έχει συμβεί. Αν το παιδί είναι εν ζωή ή όχι. Ζήτησε να το δει, και σήμερα το πρωί, μέχρι τη στιγμή που της ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί και η κηδεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της 29χρονης.

 

«Ουδέποτε, σε όλο το φάσμα αυτής της δικογραφίας, δεν έχει ομολογήσει ότι προέβη στην πράξη που της καταλογίστηκε», σχολίασε για το αν έχει ομολογήσει. Σε ερώτηση για το αν πράγματι αυτή υπέδειξε στους αστυνομικούς το σημείο, ο κ. Μπιδέρης απάντησε πως «Αυτό έχει γίνει, η ίδια οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο».

«Είναι ένα αίτημα που πιθανότατα θα ενταχθεί στη δικογραφία, για να γίνει ψυχική πραγματογνωμοσύνη. Την ήρεμη ψυχική κατάσταση δεν μπορούμε να την κρίνουμε εμείς. Θα πρέπει να εξεταστεί από τους επιστήμονες, για το κατά πόσο είναι πραγματική ή πλασματική η ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε ακόμα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψυχιατρική εξέταση.

«Ήρεμη σε όλη τη διαδρομή», λέει ο ταξιτζής

Ο ταξιτζής που την παρέλαβε, δήλωσε πως η εικόνα της μητέρας δεν του προξένησε καμία περίεργη εντύπωση, καθώς ήταν ήρεμη και αμίλητη σε όλη τη διαδρομή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το inveria.gr, ο οδηγός ταξί που την πήρε από το φράγμα του Αλιάκμονα για να την μεταφέρει στην περιοχή του ΚΤΕΛ στη Βέροια ανέφερε ότι η μητέρα ήταν αμίλητη και δεν του προξένησε καμία απορία η συμπεριφορά της. Ήταν ήρεμη και δεν έδειχνε να την απασχολεί κάτι.

Διαβάστε Επίσης  Βιασμός 12χρονης: Στο «μικροσκόπιο» 367 συνομιλίες - Τα 51 προφίλ και οι αποκρουστικοί διάλογοι

«Έλαβα κλήση από το κέντρο στις 16:05 της 31ης Δεκεμβρίου στο φράγμα στο όνομα της κοπέλας», είπε o οδηγός ταξιτζής που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα.

«Πήγα την πήρα και μου είπε να την πάω στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Πληρώθηκα το κόμιστρο και έφυγα» προσέθεσε, μιλώντας για την σοκαριστική υπόθεση στην Βέροια.

«Δεν φαινόταν ταραγμένη, δεν την ρώτησα τίποτα, ούτε η ίδια ανέφερε κάτι στη διαδρομή. Η συμπεριφορά της μου φάνηκε κανονική. Την παρέλαβα από τον κεντρικό δρόμο, πριν από τη γέφυρα. Ηταν αμίλητη και η εικόνα της δεν μου έδινε κάποιο στοιχείο για να την θεωρήσω ως περίεργη» είπε καταλήγοντας.

Την Τετάρτη στον ανακριτή

Η γυναίκα θα οδηγηθεί την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί. Το μεσημέρι της Δευτέρας η γυναίκα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η κηδεία του 11 μηνών βρέφους της. Εκεί βρέθηκαν η γιαγιά, ο παππούς και ο θείος του βρέφους.

Ξεσπά ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους, που μίλησε στο Newsbomb.gr από τη Δευτέρα για το τραγικό συμβάν, φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή.

«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε πως είμαι. Εγώ ζήτησα την αναγνώριση του παιδιού με συμβολαιογραφική πράξη. Αποφάσισα να πάω δικαστικά. Είχαμε την τραγική αυτή κατάληξη. Έχω συμβουλευτεί δικηγόρο από τον Νοέμβριο για το τι θα κάνω με αυτή την ιστορία. Πες μου εσύ γιατί το έκανε; Κάτι περίεργο, τόσο συγκλονιστικό, δεν συνέβαινε. Έκανα τα αδύνατα δυνατά για την αναγνώριση του παιδιού. Περπατάω και λυγίζουν τα γόνατά μου», είπε μεταξύ άλλων.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *