Γιορτινά μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Γιορτινά μπισκότα σοκολάτας χωρίς αλεύρι

Ένας τρόπος για να χαρίσετε αμέσως ένα χαμόγελο στους αγαπημένους σας, ακόμα και αν βρίσκονται στην μέση μιας πολύ δύσκολης ημέρας, είναι να τους χαρίσετε μερικά αφράτα μπισκότα σοκολάτας. Τα συγκεκριμένα έχουν υπέροχη γεύση, που μοιάζει σε εκείνη που έχουν τα μπράουνι σοκολάτα.

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι κακάο (35g, 1/4 φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας), ζάχαρη άχνη (175 g) και ασπράδι αυγού (από 2 αυγά).

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160°C. Στρώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό φύλλο στο ταψί. Προσθέστε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Διαβάστε Επίσης  Ελαφριά κουζίνα - Κολιοί στο φούρνο με βλίτα

Προσθέστε τα ασπράδια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη. Μπορεί να φαίνεται ότι δεν έχετε αρκετά υγρά στην αρχή, αλλά απλώς συνεχίστε να ανακατεύετε και καθώς τα ασπράδια διασπώνται και απορροφώνται, θα έχετε αρκετή υγρασία. Το κουρκούτι πρέπει να είναι πολύ παχύρρευστο και κολλώδες.

Εάν το κουρκούτι σας φαίνεται να είναι λίγο ρευστό, προσθέστε λίγο ακόμα σκόνη κακάο (περίπου 1/2 με 1 κουταλιά της σούπας περισσότερο). Μετατρέψτε το μείγμα σας σε μπαλάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί, σε απόσταση 2 ίντσες μεταξύ τους. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 15-18 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να είναι γυαλιστερά.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο stroganoff: Η σβέλτη συνταγή για την βιαστική!

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν πλήρως πριν τα αφαιρέσετε.

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *