Φασουλοκεφτέδες- Χορταστικοί και νηστίσιμοι

Οι φασουλοκεφτέδες ταιριάζουν εξαιρετικά με μια δροσερή σαλάτα ή ακόμα και με την υπέροχη αγιορείτικη σκορδαλιά με καρύδια και σπανάκι Τα υλικά είναι «ταπεινά» και η διαδικασία απλή: Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ. Την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 60΄). Τα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα […]

Οι φασουλοκεφτέδες ταιριάζουν εξαιρετικά με μια δροσερή σαλάτα ή ακόμα και με την υπέροχη αγιορείτικη σκορδαλιά με καρύδια και σπανάκι

Διαβάστε Επίσης  Αφράτο κέικ με ελαιόλαδο και γιαούρτι

Τα υλικά είναι «ταπεινά» και η διαδικασία απλή:

Μουλιάζουμε τα φασόλια για ένα βράδυ.
Την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 60΄). Τα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Λιώνουμε την πατάτα με την ειδική πρέσα ή με πιρούνι και την βάζουμε μαζί με τα πολτοποιημένα φασόλια σε λεκανίτσα.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κ.σ. λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3-4΄. Τα βάζουμε στη λεκανίτσα με τα φασόλια και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το σουσάμι. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι και ελέγχουμε αν πλάθονται οι κεφτέδες. Αν όχι, βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με άφθονο καυτό λάδι για 2-3΄ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε Επίσης  Λικέρ πορτοκάλι με κανέλα

Συνοδεύουμε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελιές.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *