Δέκα κινήσεις για γρήγορο μεταβολισμό

Δέκα κινήσεις για γρήγορο μεταβολισμόΝομίζεις ότι ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός σου διαχειρίζεται την ενέργεια είναι συγκεκριμένος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον αλλάξεις; Κι όμως! Είναι στο χέρι σου να αποκτήσεις πιο γρήγορο μεταβολισμό, ώστε να καις περισσότερες θερμίδες χωρίς να χρειάζεται να κάνεις τίποτα.

Κοιμήσου καλά

H έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός καταναλώνει την ενέργεια. Φρόντισε λοιπόν να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε βράδυ.

Φάε φυτικές τροφές

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες, η κατανάλωση των οποίων έχει αποδειχτεί ερευνητικά ότι αυξάνει την καύση θερμίδων κατά 10%. Προτίμησε να τα τρως ωμά για να επωφεληθείς ακόμα περισσότερο από την ικανότητά τους να κινητοποιούν το μεταβολισμό.

 

Φάε άπαχη πρωτεΐνη

Και η πρωτεΐνη αυξάνει το μεταβολισμό, γιατί ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να την αξιοποιήσει για τις ανάγκες του – σε σχέση με άλλες κατηγορίες τροφών. Φρόντισε να περιλαμβάνεις μια μερίδα μιας πρωτεϊνούχας τροφής σε κάθε γεύμα (π.χ. αυγό στο πρωινό, κινόα στο γεύμα, άπαχο κρέας στο δείπνο).

Διαβάστε Επίσης  Τι σημαίνει το γουργούρισμα στην κοιλιά;

Πιες πολύ νερό

Η αφυδάτωση είναι από τους παράγοντες που “ρίχνουν” το μεταβολισμό. Μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό κάθε μέρα για να επιταχύνεται η διαδικασία της πέψης και να καις περισσότερες θερμίδες.

Πιες πράσινο τσάι

Είναι γνωστό ότι το πράσινο τσάι είναι πολύ πλούσιο σε κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που κινητοποιεί το μεταβολισμό να κάψει περίπου 4% περισσότερες θερμίδες (γύρω στις 80) την ημέρα.

Μην ξεχνάς το πρωινό

Δεν χαρακτηρίζεται τυχαία “το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας”. Τρώγοντας ένα κανονικό γεύμα το πρωί, βοηθάς το μεταβολισμό να “ξυπνήσει” και να αρχίσει να καίει θερμίδες σε γρήγορους ρυθμούς. Εάν δεν μπορείς να φας πολύ το πρωί, δοκίμασε να τρως τουλάχιστον κάτι μικρό αλλά πλούσιο σε πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα ένα κεσεδάκι γιαούρτι.

Γέλα

Έρευνες έχουν δείξει ότι εάν γελάς 10 λεπτά την ημέρα, καταναλώνεις πολύ περισσότερη ενέργεια από ό,τι εάν δε γελούσες.

Διαβάστε Επίσης  Ασπράδια Αυγών: Μειώνουν Την Πίεση, Βοηθούν Στην Απώλεια Βάρους Και Όχι Μόνο! 6 Πολύτιμα Οφέλη Για Την Υγεία

Βάλε κόκκινο πιπέρι

Η καψαϊκίνη, η ουσία που δίνει την καυτερή γεύση στις πιπεριές ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντας τον οργανισμό να καίει περισσότερες θερμίδες.

Κάνε αεροβική γυμναστική

Είναι γνωστό πως όταν κάνεις αεροβική άσκηση –αυτή που κάνει τους παλμούς της καρδιάς να αυξάνονται- καις πολλές θερμίδες. Έρευνες έχουν δείξει ότι 45 λεπτά ποδηλασίας αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό για τις επόμενες 12 ώρες!

Χαλάρωσε

Το στρες είναι από τους παράγοντες που επιβραδύνουν τη λειτουργία του μεταβολισμού και οδηγούν σε υπερφαγία. Μην ξεχνάς να κάνεις μικρά διαλείμματα από τις υποχρεώσεις σου και να ασχολείσαι με κάτι που σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να πας μια βόλτα το σκύλο, να τραγουδήσεις δυνατά το τραγούδι που ακούγεται από το ραδιόφωνο, να πας σε μαθήματα γιόγκα ή χορού και γενικά να κάνεις κάτι που απολαμβάνεις.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *