Καιρός: Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Καιρός: Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα και την ΠρωτοχρονιάΣύντομο, θα είναι το πέρασμα του κρύου, με τις μονοψήφιες θερμοκρασίες σε περιοχές της χώρας, καθώς ο καιρός αναμένεται να γλυκάνει και να θυμίζει άνοιξη, τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την επόμενη μέρα.Καιρός: Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις ο υδράργυρος θα αγγίξει σε ορισμένες περιοχές έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου, με τον Σάκη Αρναούτογλου να αναφέρει πως υπάρχει 60% πιθανότητα ο καιρός να παραμείνει ήπιος και μαλακός και μετά τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει την ανάλυση των τελευταίων προγνωστικών στοιχείων για την εξέλιξη του καιρού έως και τα Χριστούγεννα και καταγράφει την τάση για πιθανή αλλαγή προς το… ψυχρότερο μετά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Στις 24/12 η θερμοκρασία στα κεντρικά θα φτάσει τους 15 στα βόρεια τους 13 και στα νότια τους 17 με την θερμοκρασία στις 25/12 θα ανεβαίνει λίγο περισσότερο.

Διαβάστε Επίσης  Ε΄ Κυριακή Νηστειών – Πορεία προς το πάθος

 

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτγολου και ο καιρός των επόμενων ημερών μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τσουχτερό κρύο σήμερα

Σήμερα ωστόσο το κρύο είναι αισθητό σε όλη τη χώρα και η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο, με τον βοριά να σαρώνει τα πελάγη με ένταση 8 – 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Οι άνεμοι πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Διαβάστε Επίσης  Χαλκιδική: Ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές

Ο καιρός την Τετάρτη

Για αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στην Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Σποράδες, προβλέπονται, νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.
Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.Καιρός: Πώς θα είναι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *