Οι παγίδες των παιδιών που δημιουργούν ακαταστασία στο σπίτι

Οι παγίδες των παιδιών που δημιουργούν ακαταστασία στο σπίτιΗ ακαταστασία με τα παιδιά είναι αναπόφευκτη. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει ως γονείς να να επανεξετάσουμε τι σημαίνει να είσαι τακτικός. Κάποτε σήμαινε ότι όλα είναι εκεί που τα έχουμε βάλει από την τελευταία φορά που τα μετακινήσαμε. Τίποτα δεν ήταν στο πάτωμα, τα πράγματα ήταν στη θέση τους και το σπίτι ήταν πάντα έτοιμο για τους επισκέπτες.

Τώρα μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό: καλάθια με παιχνίδια σε κάθε δωμάτιο, τα βιβλία βρίσκονται σε μια βιβλιοθήκη – οποιοδήποτε ράφι αρκεί – και οι κύριες επιφάνειες είναι καθαρές. Θέλετε ένα τακτοποιημένο νοικοκυριό και ταυτόχρονα να αφήσετε τα παιδιά σας να είναι παιδιά; Θα πρέπει να συνεργαστείτε μαζί τους και όχι να λειτουργήσετε εναντίον τους.

Το σαλόνι σας έχει γίνει playroom

Όταν τα παιχνίδια καταλαμβάνουν το χώρο, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή δεν έχετε ξεκάθαρο μέρος γι’ αυτά. Αυτό δεν σημαίνει πρέπει να αφήσετε τα παιδιά να κατακτήσουν το καθιστικό και να το μετατρέψουν σε παιδικό σταθμό. Χρησιμοποιήστε βιβλιοθήκες, καλάθια και έπιπλα που ανοίγουν και γίνονται αποθηκευτική χώροι για να διευκολύνετε το μάζεμα.

Όταν φαίνεται ότι όλο το περιεχόμενο του παιδικού δωματίου του παιδιού σας μεταναστεύει σταδιακά στο σαλόνι, κάντε απογραφή και αρχίστε να περιορίζετε. Βγάλτε όλα τα παιχνίδια και ταξινομήστε τα σε κατηγορίες. Αυτό σας επιτρέπει να δείτε αν υπάρχουν σπασμένα παιχνίδια ή αν έχετε 15 κούκλες και το παιδί σας παίζει μόνο με δύο.

Διαβάστε Επίσης  Όταν το παιδί ξυπνάει χωρίς διάθεση

Τότε είναι που πρέπει να πάρετε αποφάσεις για το αν θα τις πετάξετε ή θα τις χαρίσετε. Μόλις περιορίσετε την ακαταστασία, καθορίστε με τα παιδιά σας ποια – μετρημένα – αντικείμενα θα πρέπει να παραμείνουν στο σαλόνι.

Κουζίνα ή σκουπιδότοπος

Ο πάγκος της κουζίνας μπορεί εύκολα να κατακλυστεί από όλα τα μικροαντικείμενα, ειδικά αν τα παιδιά σας τον χρησιμοποιούν ως κάδο απορριμμάτων. Η κουζίνα είναι ένας κοινόχρηστος χώρος, οπότε αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να συμπεριλάβετε τα παιδιά στο ξεκαθάρισμα.

Δημιουργήσει κάποιες συνήθειες οργάνωσης για όλη την οικογένεια για να προλάβετε την ακαταστασία την επόμενη φορά. Πετάξτε πρώτα τα εύκολα, όπως οτιδήποτε έχει λεκιάσει ή λιώσει από το πλυντήριο πιάτων. Για τα υπόλοιπα, σκεφτείτε τι πιάνουν συχνά τα παιδιά σας.

Τα περισσότερα έχουν τα αγαπημένα τους, όπως το ένα ποτηράκι που πρέπει να πιουν το γάλα τους. Πετάξτε τα υπόλοιπα που δεν αγγίζουν. Μετατρέψτε το ξεσκαρτάρισμα σε πρόκληση. Για παράδειγμα, γεμίστε όλα τα ποτήρια με χυμό και βάλτε τους μικρούς σας ρακοσυλλέκτες να κάνουν ένα «τεστ γεύσης» για να αποφασίσουν ποια θα κρατήσουν.

Διαβάστε Επίσης  Ανακαλύψτε το δραστικό «φάρμακο» κατά της παιδικής παχυσαρκίας

Το χάος που αντικρίζεται μόλις μπαίνετε στο σπίτι

Τα παιδιά σας γυνάνε από το σχολείο βγάζουν τα παπούτσια τους και τα αφήνουν μπροστά στην πόρτα, πετάνε τις τσάντες τους στο πάτωμα και τα μπουφάν στον καναπέ και τις καρέκλες. Ήρθε η ώρα τα περιορίσετε όλα αυτά σε έναν χώρο κοντά στην εξόπορτα.

Μια καλή τακτική είναι να διαμορφώσετε το φουαγιέ έτσι ώστε κάθε άτομο να έχει καθορισμένα σημεία για να αφήνει τα πράγματά του, όπως ακριβώς συνηθίζουν τα παιδιά στις τάξεις τους στο σχολείο. Προσθέστε κρεμάστρες, γάτζους και ράφια. Ταξινομήστε τα υπάρχοντα ανά μέλος της οικογένειας σε έναν πάγκο αποθήκευσης.

Να είστε συνειδητοποιημένοι σχετικά με το τι αποθηκεύεται σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο. Μόνο πράγματα που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή τακτικά. Ρίξτε μια ματιά στα ογκώδη πράγματα, όπως ο αθλητικός εξοπλισμός και αξιολογήστε τη θέση τους. Από τη στιγμή που το σύστημα οργάνωσής σας είναι σε εφαρμογή, απαιτεί επανειλημμένες υπενθυμίσεις στα παιδιά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *