H πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, με 6 υλικά

H πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, με 6 υλικά

H πιο εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα, με 6 υλικά -Σούπερ λαχταριστή

 

Φυσικά, αυτή την περίοδο τα γλυκά έχουν την τιμητική τους και εμείς συλλέγουμε ενδελεχώς συνταγές για να τις έχουμε εύκαιρες όταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε λαχταριστές λιχουδιές για τους φίλους και την οικογένειά μας.

Φυσικά το σημαντικότερο ίσως γλυκό της εορταστικής περιόδου δεν είναι άλλο από την λαχταριστή βασιλόπιτα. Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, για το οποίο ανυπομονούν μικροί και μεγάλοι. Αρμόζει λοιπόν να βάλουμε τέχνη και μεράκι στην παρασκευή της προκειμένου να την απολαύσουμε δεόντως.

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο εμείς βρήκαμε μία εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη που ακολουθώντας την θα φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό στο πι και φι.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για κουραμπιέδες γεμιστούς με μελομακάρονα

 

 

Υλικά

6 Αυγά
160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)

1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.

Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.

Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Διαβάστε Επίσης  Γιατί εορτάζουμε την Πρωτοχρονιά;

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για λίγο τα υλικά με κυκλικές κινήσεις.

Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί , αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.

Αφαιρούμε τα τοιχώματα τις φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, ώστε να την καλύψουμε, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *