Γιορτινά μυστικά για γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση

Γιορτινά μυστικά για γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμισηΌλα τα πράγματα στη ζωή και στην κουζίνα έχουν τα μυστικά τους, που όταν τα εφαρμόζεις τότε όλα διαβάζονται σαν… ανοιχτό βιβλίο. Πάμε μαζί να δούμε όσα εφαρμόζω κάθε φορά που φτιάχνω γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση και το θέλω ζουμερό και καλοψημένο.Γιορτινά μυστικά για γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση

Μάθετέ τα όλα και κάντε το τραπέζι των γιορτών και όχι μόνο, να γίνει το καλύτερο όλων, και η γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση να πρωταγωνιστήσει.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου για επιτυχία σε γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση

Αφήνουμε το πουλερικό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στον πάγκο της κουζίνας, σκεπασμένο.
Αφαιρούμε τυχόν πούπουλα και χνούδια καψαλίζοντάς το, το πλένουμε μέσα κι έξω, και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Αφαιρούμε το γιάντες, το κόκκαλο σε σχήμα V, που βρίσκεται στην άκρη του λαιμού.
Αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του πουλερικού. Αν είναι μεγάλο, π.χ. γαλοπούλα που χρειάζεται πολύωρο ψήσιμο, το ενισχύουμε σε λίπος – δηλαδή κάτω από την πέτσα χώνουμε κομματάκια βούτυρο για να ενυδατώσουμε το ψαχνό όσο ψήνεται.
Γεμίζουμε με τη γέμιση και δένουμε το πουλερικό για να κρατήσει το σχήμα του και τους χυμούς του στο εσωτερικό κατά το ψήσιμο.
Το λαδώνουμε απέξω παντού και το αλατοπιπερώνουμε.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού. Αν αρχίσει να “αρπάζει” το πουλερικό, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Όταν ψηθεί η γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση, το αφήνουμε σκεπασμένο με λαδόκολλα, γιαν να ανακτήσει τα υγρά του και να ρουφήξει τους χυμούς του που, με το ψήσιμο, βγαίνουν στην επιφάνεια.
Να θυμάστε ότι λατρεύω να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Διαβάστε Επίσης  Χριστουγεννιάτικη σαλάτα ζυμαρικών με λουκάνικο και κόκκινη πιπεριά

Γιορτινά μυστικά για γαλοπούλα ή κοτόπουλο με γέμιση

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *