Γιάννης Διακογιάννης: Σήμερα στις 14:00 το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο αθλητικογράφο

Τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Παρασκευή 16/12 συγγενείς και φίλοι στον πατριάρχη της αθλητικής δημοσιογραφίας, Γιάννη Διακογιάννη.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Γιάννης Διακογιάννης πέθανε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 σε ηλικία 91 ετών.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Διακογιάννης

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός, τηλεοπτικός παρουσιαστής και αθλητικογράφος, ο Γιάννης Διακογιάννης θεωρείτο ο κορυφαίος σχολιαστής, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Το βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1931 στη Αθήνα και από έφηβος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και ειδικά τον στίβο. Αν και σπούδασε μουσική στη Γαλλία τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Στην καριέρα του έχει καλύψει ως ανταποκριτής κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και Ολυμπιακούς αγώνες.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Ράκος η Ιουλία μετά τον γάμο – Τί έγινε στο Παρίσι;

Το 2004 ήταν σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν η Ελλάδα κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ έκλεισε την τηλεοπτική καριέρα του με την κάλυψη των ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής «Αθλητική Κυριακή» ενώ το Σεπτέμβριο του 1969 παρουσίασε το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού, στο Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Διαβάστε Επίσης  Αγίου Πνεύματος: Πότε θα «πέσει» φέτος το τριήμερο – Ποιες άλλες αργίες ακολουθούν

Έχει διδάξει δημοσιογραφία, έχει γράψει πολλά βιβλία για τον αθλητισμό και έχει κάνει και ραδιοφωνική παραγωγή.

Έχει τιμηθεί με βραβεία για τη δημοσιογραφική του δουλειά και αποτέλεσε πρότυπο καλής δημοσιογραφίας και ειδικά αθλητικογράφου για τις μεταγενέστερες γενιές των Ελλήνων συναδέλφων του.

Γενιές Ελλήνων έχουν συνδέσει την χαρακτηριστική φωνή του με τη μετάδοση και περιγραφή μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *