Συνταγή με φασκόμηλο για άμεση ανακούφιση από κρυολόγημα και ξερόβηχα

Συνταγή με φασκόμηλο για άμεση ανακούφιση από κρυολόγημα και ξερόβηχα

Συνταγή με φασκόμηλο για άμεση ανακούφιση από κρυολόγημα και ξερόβηχα

Αυτή η συνταγή αξίζει μια περιουσία!
Γάλα με Φασκόμηλο, μέλι και κουρκουμά για ανακούφιση από το κρυολόγημα και τον βήχα

Το Χειμερινό κρυολόγημα, όπως και η γρίπη συχνά συνοδεύονται με ένα ξηρό βήχα, ο οποίος, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, πέραν της ταλαιπωρίας, μπορεί να οδηγήσει και σε επιπλοκές.

Λοιπόν, αν έχετε δοκιμάσει όλα τα σιρόπια και παστίλιες για τον πονόλαιμο και τίποτα δεν σας βοήθησε, αξίζει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή με φασκόμηλο.

Γιατί το φασκόμηλο βοηθά στην εξάλειψη του βήχα;

Η υψηλή αποδοτικότητα του συγκεκριμένου βοτάνου οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που υπάρχουν στα φύλλα του και που έχουν αντιβακτηριακή δράση. Τα ενεργά συστατικά που είναι συγκεντρωμένα στο αιθέριο έλαιο του φασκόμηλου είναι γνωστά για την ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και την βελτίωση της αντοχής.

Διαβάστε Επίσης  Ποιο είναι το κόλπο με αλάτι και ζάχαρη για την αϋπνία;

Επίσης, το φασκόμηλο περιέχει φωσφορικό οξύ, βιταμίνη C, Β1, φλαβονοειδή και ταννίνη.

 

Λαϊκή ιατρική συνιστά να αναμειγνύεται το φασκόμηλο με γάλα για την καλύτερη ανακούφιση του βήχα:

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε 250 ml γάλα, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο και ζεστάντε το μέχρι να βράσει.

Μόλις βράσει το γάλα, βγάλτε το από την φωτιά και προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο στο μείγμα σας. Σκεπάστε και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης  Σκόρδο: Θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες

Δεν γνωρίζω γιατί χρειάζεται και προσθήκη βουτύρου, ούτε αναφέρει κάτι το πρωτότυπο άρθρο, αλλά υποθέτω πως επειδή όπως είπαμε παραπάνω τα γάλατα που κυκλοφορούν στερούνται των πραγματικών ουσιών του γάλακτος, ίσως με αυτόν τον τρόπο θέλουν να τα αναπληρώσουν μέρος τους. Και φυσικά το βούτυρο ενισχύει και την δράση του λιποδιαλυτού κουρκουμά!

Στη συνέχεια, στραγγίστε το υγρό, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκούμη (½ κουταλάκι για τα παιδιά) και ανακατέψτε.

Πιείτε το ζεστό μισή ώρα πριν τον ύπνο.

Συνταγή με φασκόμηλο για άμεση ανακούφιση από κρυολόγημα και ξερόβηχα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *