Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Σαρώνει το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αφρικανική σκόνη

Καιρός – Γιάννης Καλλιάνος: Σαρώνει το Σαββατοκύριακο η κακοκαιρία με καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και αφρικανική σκόνηΆστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού η κακοκαιρία θα πλήξει όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε πως η κακοκαιρία θα έρθει σε δύο φάσεις, καθώς ο καιρός το Σάββατο θα χαλάσει κυρίως στα δυτικά και την Κυριακή τα φαινόμενα θα γενικευθούν σε όλη την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα όπως λέει “θα έχουμε έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και αργότερα τη δυτική Πελοπόννησο, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι πολύ τοπικές οι βροχοπτώσεις μικρής χρονικής διάρκειας που δεν θα προβληματίσουν”.

Καταιγίδες και σκόνη από την Αφρική την Κυριακή

Η δεύτερη φάση κακοκαιρίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο “θα είναι την Κυριακή όπου πια τα φαινόμενα θα γενικευτούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περαιτέρω μεταβολής του καιρού να είναι οι μπόρες, οι βροχές, οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι πολύ θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ, η σκόνη από την Αφρική και τα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα που δύναται να δημιουργήσει η συγκεκριμένη πληροφορία”.

Διαβάστε Επίσης  Ανακοινώθηκαν 315 νέα κρούσματα - 7 θάνατοι - 68 Διασωληνωμένοι

Όπως επισημαίνει “πέρα από τα δυτικά της χώρας που θα δοκιμαστεί από ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο, την Κυριακή πάλι στην δυτική Ελλάδα θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής”.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, “στην πρωτεύουσα φαίνεται ότι θα έχουμε ένα πέρασμα από ισχυρές καταιγίδες κυρίως προς το μεσημέρι, μέσα στην μέρα, αλλά όχι το βράδυ”.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Συνολικά,σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, «όλο το Σαββατοκύριακο θα έχουμε νοτιάδες 7-8 και τοπικά 9 μποφόρ την Κυριακή που θα ενισχυθούν κι άλλο. Η σκόνη από την Αφρική που θα προκαλέσει θολούρα στην ατμόσφαιρα, λασποβροχές κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα».

Μάλιστα όπως λέει «οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά αυξημένες σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή, δηλαδή στους 18-20°C στα ηπειρωτικά, ενώ στην βόρεια Κρήτη θα φτάσει στους 23 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει, μιλώντας στο newsit.gr, ο γνωστός μετεωρολόγος.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *