Γάτες και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Τι πρέπει να προσέχετε

Γάτες και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Τι πρέπει να προσέχετεΟι γάτες ενθουσιάζονται όταν υπάρχει ένα τεράστιο καταπράσινο δέντρο με πολλά κλαδιά στα οποία μπορούν να σκαρφαλώσουν, το οποίο είναι ταυτόχρονα γεμάτο με φωτεινά λαμπάκια και αστραφτερά διακοσμητικά στολίδια!Γάτες και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Τι πρέπει να προσέχετε

Για να αποφύγετε λοιπόν τα ατυχήματα, θα πρέπει να επιλέξετε ένα κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώστε να παραμείνουν τόσο η γάτα σας όσο και το σπίτι σας ασφαλή.

Ποιο όμως θεωρείται κατάλληλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο για τη γάτα σας;

Τεχνητό ή αληθινό δέντρο;

Εάν σας αρέσει η μυρωδιά και η αίσθηση ενός αληθινού ελάτου προτιμήστε να επιλέξετε ένα πρόσφατα κλαδεμένο, ώστε οι βελόνες του να μην είναι πολύ αιχμηρές και να μην πέφτουν μαζικά. Οι αιχμηρές βελόνες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες αν καταποθούν από τις γάτες, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο διάτρησης κάποιου σημείου του γαστρεντερικού τους σωλήνα.

Εάν επιλέξετε τεχνητό, βεβαιωθείτε ότι έχει μία σταθερή βάση, ώστε να μην πέσει σε περίπτωση που η γάτα σας επιχειρήσει να σκαρφαλώσει πάνω του.
Τέλος, τα πολύ φουντωτά δέντρα δεν αποτελούν καλή επιλογή, αφού διαθέτουν πολλά και μακριά κλαδιά.

Διαβάστε Επίσης  Πόσα καταλαβαίνει ο σκύλος από εσάς;

Μέγεθος και τοποθεσία δέντρου

Ένα μικρότερο δέντρο είναι σίγουρα λιγότερο ελκυστικό για τη γάτα. Όποιο κι αν επιλέξετε μην το τοποθετείτε στο αγαπημένο μέρος της γάτας σας, αλλά σε ένα δωμάτιο το οποίο μπορεί να κλειδώνει όταν φεύγετε από το σπίτι. Τέλος, διατηρήστε σε ασφαλή απόσταση άλλα αντικείμενα ή έπιπλα του σπιτιού σας, ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα πρόκλησης ζημιάς σε περίπτωση που το δέντρο πέσει.

 

Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Επιλέξτε στολίδια ανθεκτικά, που να μη σπάνε εύκολα. Τα μικρά θραύσματα από γυαλί ή πλαστικό μπορεί να εμφράξουν κάποιο σημείο του γαστρεντερικού της γάτας σε περίπτωση κατάποσής τους.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε στερεώσει στο δέντρο και αποφύγετε να τα κρεμάτε στην άκρη των κλαδιών. Να σβήνετε τα λαμπάκια όταν δεν είστε στο σπίτι, για να περιορίσετε την πιθανότητα να τραβήξουν την προσοχή της γάτας, που μπορεί ακόμη και να μασήσει το καλώδιο όταν δεν είναι υπό την επίβλεψή σας.

Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε βρώσιμα στολίδια, όπως τα χριστουγεννιάτικα καραμελένια μπαστουνάκια ή διακοσμητικά φτιαγμένα από σοκολάτα. Μη ξεχνάτε ότι η σοκολάτα είναι τοξική για τις γάτες! Αντί αυτών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στολίδια καμπανάκια! Το κουδούνισμα αποτελεί ένα χαρμόσυνο εορταστικό ήχο αλλά μπορεί και να σας προειδοποιήσει αν η γάτα σας σκαρφαλώσει πάνω στο δέντρο.

Διαβάστε Επίσης  Ο σκύλος σου γίνεται υπερπροστατευτικός με τα παιχνίδια του;

Διακόσμηση του σπιτιού

Αν σας αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά κεριά, μην τα αφήνετε αναμμένα όταν δεν επιβλέπετε τη γάτα σας. Επίσης, μερικά φυτά εσωτερικού χώρου συνδεδεμένα με τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα μία όμορφη διακοσμητική επιλογή, όμως μπορεί να είναι τοξικά για τις γάτες και καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Μερικά παραδείγματα τέτοιων φυτών είναι τα αλεξανδρινά, τα γκι, τα δαφνόφυλλα, η αμαρυλλίς και τα κρίνα.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι η γάτα σας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι αλλαγές που γίνονται στο σπίτι εξαιτίας της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης αλλά και του θορύβου που προκαλείται από τους πολλούς καλεσμένους, αναστατώνουν τη γάτα σας.

πηγή

Γάτες και Χριστουγεννιάτικο δέντρο – Τι πρέπει να προσέχετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *