Βαφή μαλλιών: Eπαγγελματικά tips για τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι

 

Βαφή μαλλιών: Eπαγγελματικά tips για τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι

Βαφή μαλλιών: Eπαγγελματικά tips για τέλειο αποτέλεσμα στο σπίτι

 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος άμεσης ανανέωσης στην εμφάνισή μας από ένα νέο χρώμα στα μαλλιά.

Ομως όσο κι αν πιστεύουμε ότι είναι απλό να τα βάψουμε μόνες μας στο σπίτι, καλό είναι να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη βαφή των μαλλιών στο σπίτι για να έχουμε ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα που θα παραμείνει αναλλοίωτο για καιρό.

 

# Προεργασία στα ταλαιπωρημένα μαλλιά

– Μία εβδομάδα πριν βάψουμε τα μαλλιά μας, εφαρμόζουμε κάθε βράδυ έναν ορό ή γαλάκτωμα που δεν ξεπλένεται. Τα θρεπτικά συστατικά του θα θρέψουν και θα λειάνουν την τρίχα. Ετσι οι χρωστικές ουσίες της βαφής θα απλωθούν ομοιόμορφα στην επιφάνειά της.

– Επιπλέον, μετά το λούσιμο, χρησιμοποιούμε μία μάσκα αναδόμησης, γιατί προστατεύει τα μαλλιά από τους χημικούς παράγοντες της βαφής, την ξηρότητα, το φριζάρισμα και την ψαλίδα.

 

# Επιλέγουμε την ιδανική σύνθεση

Διαβάστε Επίσης  Κραγιόν: «Glass lips» για τις πιο λαμπερές σας εμφανίσεις

Αν είμαστε αρχάριες ή απλά θέλουμε ένα λαμπερό, φυσικό αποτέλεσμα, τότε μία ημι-μόνιμη βαφή σε κοντινό μας τόνο είναι η ιδανική επιλογή, γιατί ακόμα και αν έχουμε επιλέξει λάθος απόχρωση, θα φύγει μετά από κάποια λουσίματα. Αν έχουμε εξοικειωθεί με τη διαδικασία ή έχουμε λευκές τρίχες, τότε μία μόνιμη βαφή με περιποιητικούς παράγοντες είναι η περίπτωσή μας.

 

# Η προετοιμασία πριν από την εφαρμογή

Πριν εφαρμόσουμε τη σύνθεση, τοποθετούμε βαζελίνη κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο και τους κροτάφους και πίσω από τα αυτιά. Έτσι θα αποφύγουμε τους λεκέδες στο δέρμα.

Bonus tip: Αν παρόλα αυτά δεν τους αποφύγαμε, τους αφαιρούμε τρίβοντας την περιοχή απαλά με βαμβάκι κι ένα διφασικό προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών.

 

# Η εφαρμογή

Αφού διαλέξαμε την σωστή απόχρωση βαφής σύμφωνα με το χρώμα της επιδερμίδας μας, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης της. Αν έχουμε προτιμήσει μία επαγγελματική βαφή, φροντίζουμε για τη σωστή αναλογία βαφής και οξυζενέ.

Διαβάστε Επίσης  Πίλινγκ προσώπου και σώματος, όσα πρέπει να γνωρίζετε!

• Χωρίζουμε τα μαλλιά μας με μια χωρίστρα στη μέση. Εφαρμόζουμε τη βαφή τούφα-τούφα, με ένα πινέλο, αρχικά από τη μία πλευρά και ύστερα από την άλλη. Επειτα φορώντας πλαστικά γάντια απλώνουμε τη σύνθεση ομοιόμορφα ως τις άκρες, για να διεισδύσει παντού η βαφή. Περιμένουμε όσο χρόνο γράφουν οι οδηγίες, αυστηρά.

Λουζόμαστε και εφαρμόζουμε την ειδική σύνθεση κρέμας που περιέχει το κιτ βαφής ώστε να σφραγίσει τις χρωστικές. Ξεβγάζουμε με άφθονο χλιαρό ή, αν μπορούμε, με κρύο νερό. Ετσι «κλείνουν» τα λέπια της τρίχας διατηρώντας τις χρωστικές ουσίες και παρατείνοντας τη διάρκεια της βαφής.

 

# Για να παρατείνουμε τη διάρκεια του χρώματος

Χρησιμοποιούμε μια ενισχυτική σύνθεση χρώματος με χρωστικές ουσίες και ενυδατικά στοιχεία, όπως βιταμίνες και λιπίδια, τα οποία τονώνουν το χρώμα και λειαίνουν την επιφάνεια της τρίχας, αυξάνοντας σημαντικά τη λάμψη της.

 

*Συνεργασία Αθηνά Τζάνετ Κορώση, hair stylist και colour expert.

 

vita.gr

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *