Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις αρρώστιες τον χειμώνα

 

Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις αρρώστιες τον χειμώνα

Τα παιδιά περνούν την περισσότερη ώρα της ημέρας τους στο σχολείο. Και μπορεί να μην απολαμβάνουν το διάβασμα, όμως σίγουρα απολαμβάνουν τους φίλους, το παιχνίδι και τις νέες εμπειρίες. Όμως μαζί με τα σχολεία ξεκίνησε και η έξαρση των παιδικών ασθενειών, οι οποίες βρίσκονται για άλλη μία χρονιά σε έξαρση.Πώς να προστατέψετε το παιδί σας από τις αρρώστιες τον χειμώνα

ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ

ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ

Όπως φαίνεται και από τη λέξη μιλάμε για μια λοίμωξη που εντοπίζεται στον φάρυγγα και στην μύτη. Είναι η πιο συχνή πάθηση του χειμώνα και η αιτία είναι οι εκατοντάδες ιοί που κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα και στο περιβάλλον που συγχρωτίζονται πολλά άτομα.

Οι ιοί αυτοί είναι άκρως μεταδοτικοί και το παιδί εμφανίζει βήχα, καταρροή από την μύτη, φτερνίζεται, τρίβει την μύτη του και μερικές φορές μπορεί να έχει και πυρετό. Η διάρκεια της ρινοφαρυγγίτιδας κυμαίνεται απο 3 έως και 15 μέρες.

Διαβάστε Επίσης  Μπορούν τα παιδιά κάτω των 2 ετών να βλέπουν τηλεόραση;

Συνήθως, δεν χρειάζεται ειδική αγωγή, εκτός απο ρινοπλύσεις και ζεστά ροφήματα, αλλά μερικές φορές μπορεί να υπάρξει επιπλοκή και με δεύτερη λοίμωξη και τότε να χρειασθούν φάρμακα.

ΛΑΡΥΓΓΙΤΙΔΑ

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσεις τα συμπτώματα αν το παιδί σου περάσει λαρυγγίτιδα. Πρόκειται για θορυβώδη και ανησυχητικά συμπτώματα, διότι το παιδί βήχει επίμονα και δεν μπορεί να αναπνεύσει. Η έναρξη είναι αιφνίδια και συνήθως μέσα στην νύχτα απο τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Οφείλεται σε ιούς, οι οποίοι προκαλούν σπασμό του λάρυγγα και το παιδί δεν μπορεί να αναπνεύσει. Χρειάζεται άμεση θεραπεία με οξυγόνο και κορτιζόνη και σε δύσκολες περιπτώσεις και νοσηλεία σε νοσοκομείο.

ΑΜΥΓΔΑΛΙΤΙΔΑ

Εμφανίζεται με πόνο στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση και ψηλό πυρετό. Οι αμυγδαλές είναι πρησμένες και πιθανόν έχουν πύον. Οφείλεται συνήθως στον στρεπτόκοκκο, αλλά και σε πολλά άλλα βακτήρια και ιούς.

Διαβάστε Επίσης  Πόσα αβγά επιτρέπεται να τρώει ένα παιδί

Η αντιμετώπιση γίνεται με αντιπυρετικά και αντιβίωση σε περίπτωση που οφείλεται σε βακτήριο. Αν το παιδί παθαίνει πάνω απο πέντε αμυγδαλίτιδες τον χρόνο, τότε αρχίζουμε να συζητάμε μήπως θα ήταν καλύτερα να γινόταν χειρουργική αφαίρεση.

Πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά;

Τα παιδιά θα πρέπει να τρώνε υγιεινά για να έχουν ισχυρό ανοσοποιητικό. Όσπρια και λαχανικά καθώς και φρούτα αλλά και φυσικοί χυμοί θα ενισχύσουν πολύ τον οργανισμό τους. Επίσης πριν από κάθε γεύμα θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους και μέσα στην μέρα να έχουν αντισηπτικό τζελ ή αντισηπτικά μαντηλάκια μαζί τους.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *