Βρόμη στην εγκυμοσύνη: Οφέλη και συνταγές για υγιεινά σνακ

Βρόμη στην εγκυμοσύνη: Οφέλη και συνταγές για υγιεινά σνακΗ βρόμη αξίζει μία θέση στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης και υπάρχει λόγος.

H βρόμη είναι ένα θρεπτικό δημητριακό, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά μικροσυστατικά που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εμβρύου και την υγεία της μέλλουσας μαμάς.

Η διατροφική αξία της βρόμης

Ένα φλιτζάνι (81 γραμμάρια) βρόμη έχει:

307 θερμίδες
8,7 gr νερό
10,7 gr πρωτεΐνης

54,8 gr υδατάνθρακες
0,8 gr σάκχαρα
8,1 gr φυτικές ίνες
5,3 gr λιπαρά

Τα οφέλη της βρόμης στην εγκυμοσύνη

Δίνει ενέργεια

Η μόνιμη κούραση είναι σύνηθες σύμπτωμα της εγκυμοσύνης από το πρώτα κιόλα τρίμηνο. Η βρόμη είναι εξαιρετική πηγή ενέργειας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε υδατάνθρακες και αποτελεί μία υγιεινή επιλογή για το πρωινό σας γεύμα.

Διαβάστε Επίσης  Εγκυμοσύνη: Η διατροφή που μπορεί να απειλήσει την κύηση

Έχει σύνθετους υδατάνθρακες

Σε αντίθεση με τους απλούς υδατάνθρακες, οι σύνθετοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τη διαδικασία της πέψης. Αυτό διατηρεί τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σε υγιές επίπεδο και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη κύησης. Επίσης, η αργή διαδικασία της πέψης, βοηθά στη σταδιακή και υγιή αύξηση βάρους.

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και στην αντιμετώπιση, αλλά και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Διαβάστε Επίσης  Eγκυμοσύνη: Έτσι θα αποκτήσετε έξυπνα παιδιά

Είναι καλή πηγή μετάλλων

Κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σελήνιο, μαγνήσιο και μαγγάνιο είναι μόνο μερικά από τα μέταλλα που περιέχει η βρόμη. Το κάθε ένα από αυτά έχει σημαντικά οφέλη όπως ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην υγεία δοντιών και οστών.

Είναι πλούσια σε βιταμίνες

Η βρόμη είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες που είναι πολύτιμες για την υγεία της εγκύου και του εμβρύου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *