Κορονοϊός: Γεμίζουν οι θάλαμοι νοσηλείας – 102 άνθρωποι στην εντατική

 Κορονοϊός: Γεμίζουν οι θάλαμοι νοσηλείας – 102 άνθρωποι στην εντατικήΑργά και σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό, παρά το γεγονός ότι ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και αυτό, έφερε μια μικρή κάμψη την τελευταία εβδομάδα σε κρούσματα και νοσηλείες.

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ χτυπάει «καμπανάκια» για ενδεχόμενη αύξηση δύο επιδημιών τις επόμενες εβδομάδες: Της Covid-19, αλλά και της γρίπης.

Σε απλές κλίνες Covid-19 σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονταν μέχρι εχθές 25/10 το βράδυ, 1.484 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ επιπλέον 102 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Οι αριθμοί αυτοί έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες 20 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Πιο συγκεκριμένα:

Χθες Τρίτη 25/10 στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν σε απλές κλινικές Covid-19, 1.484 ασθενείς (σε 3.591 κλίνες που δεσμεύονται) και 102 ασθενείς σε ΜΕΘ (στις 221 κλίνες ΜΕΘ που συνολικά δεσμεύονται για περιστατικά κορονοϊού).
στις 19/10 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες 1.371 ασθενείς με κορονοϊό και 95 στις ΜΕΘ.
στις 5/10 νοσηλεύονταν σε απλές κλίνες 1.155 ασθενείς με κορονοϊό και 77 στις ΜΕΘ.

Διαβάστε Επίσης  Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά

«Υπάρχει σταδιακή αύξηση που πρέπει να μας κρατάει σε επαγρύπνηση», αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και προσθέτουν πως καραδοκούν οι μεταλλάξεις και η γρίπη.

Ήδη στα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να υπάρχουν και νοσηλείες περιστατικών γρίπης, όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος:

«Ηδη στα νοσοκομεία έχουν νοσηλείες περιστατικών γρίπης. Λόγω της χαλάρωσης των μέτρων προστασίας είναι βέβαιον ότι θα έχουμε φέτος αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών από γρίπη. Υπάρχει φόβος να καταλήξουμε το χειμώνα σε «διπλοθεματική» λειτουργία των νοσοκομείων με κορονοϊό και γρίπη σε βάρος των ασθενών άλλων παθήσεων, με νέες αναβολές χειρουργείων, θεραπειών, διαγνωστικών εξετάσεων κ.λ.π.», αναφέρει.

Διαβάστε Επίσης  Τέλος τα πλαστικά καλαμάκια και στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η αλλαγή του τρόπου νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία -που προβλέπει τη νοσηλεία των ασθενών που είναι θετικοί στον ιό σε αντίστοιχες κλινικές της κυρίας πάθησής τους και όχι σε ειδικούς χώρους με όλα τα μέτρα προστασίας- μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη πρακτική σε περίπτωση νέας κορύφωσης της πανδημίας.

«Θα αναμιγνύονται θετικοί και αρνητικοί στο κορονοϊό νοσηλευόμενοι ασθενείς στις κλινικές των νοσοκομείων με τεράστιο κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς«, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *