Πολυάσχολοι γονείς: Πώς μπορείτε να βρείτε χρόνο για τα παιδιά σας;

 

Πολυάσχολοι γονείς: Πώς μπορείτε να βρείτε χρόνο για τα παιδιά σας;

Το καθημερινό απαιτητικό πρόγραμμα οδηγεί τους περισσότερους γονείς να μη βρίσκουν χρόνο (ή τουλάχιστον τον χρόνο που θα ήθελαν) για τα παιδιά τους. Αλήθεια υπάρχει τρόπος να «επιβραδύνουμε» λίγο τον χρόνο και να τον χαρίσουμε απλόχερα στα παιδιά μας;Πολυάσχολοι γονείς: Πώς μπορείτε να βρείτε χρόνο για τα παιδιά σας;

ΠΑΙΔΙ & ΓΟΝΕΙΣ

Μπορεί τελικά ένας σύγχρονος εργαζόμενος γονέας να δώσει στα παιδιά του την αγάπη, που θέλουν, αλλά θέλει και ο ίδιος;

Χρόνος μαζί και κοινές δραστηριότητες

Ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά, γίνεται άμεσα αντιληπτός από εκείνα και τα κάνει να νιώθουν τεράστια χαρά! Αναγνωρίζουν ότι τους προσφέρετε αυτό τον χρόνο, αυτές τις ώρες για να είστε παρέα και να κάνετε ωραία πράγματα μαζί.

Είναι κάτι που το περίμεναν κι όσο χρόνο κι αν τους δίνουμε, πάντα θα το περιμένουν από τους γονείς τους. Αν μάλιστα απολαμβάνετε και μία κοινή δραστηριότητα (π.χ. κάποιο χόμπι, σινεμά, παιχνίδι έξω κ.ά.), τότε η χαρά τους είναι ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης στα παιδιά αρέσουν οι υποσχέσεις για μία ημέρα της εβδομάδας, την οποία θα περάσετε μαζί. Αρκεί αυτή η υπόσχεση να τηρηθεί, ώστε να νιώσει πως είναι προτεραιότητα.Πολυάσχολοι γονείς: Πώς μπορείτε να βρείτε χρόνο για τα παιδιά σας;

Διαβάστε Επίσης  Ποια τα οφέλη της συνύπαρξης ενός παιδιού με ένα ζωάκι;

Να μην πηγαίνει καμία ημέρα χαμένη

Έστω και λίγο από τον ελάχιστο καθημερινό χρόνο, τον δίνουμε στα παιδιά! Δεν αφήνουμε ούτε μία ημέρα να πηγαίνει χαμένη. Σταματάμε τη δουλειά για 15 λεπτά, χρόνος ασήμαντος για εμάς αλλά σημαντικός για ένα παιδί.

Εντάσσουμε το παιδί στο καθημερινό πρόγραμμα, δίνοντάς του να κάνει κάποιες δουλειές. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να μας βοηθήσει στην προετοιμασία της μαγειρικής ή στη λίστα με τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Είναι εκείνα τα μικρά πράγματα, που το παιδί θα θυμάται ως διασκεδαστικά.

Διαβάστε Επίσης  Παιδική κακοποίηση, μορφές και συνέπειες στην ψυχική υγεία του παιδιού

 

Δημιουργικός χρόνος σημαίνει… bonding!

Στα παιδιά αρέσουν οι εκπλήξεις, συναισθηματικές ή μη. Ας μείνουμε λοιπόν στην πρώτη μορφή τους κι ας σκεφτούμε δημιουργικά για τα παιδιά μας. Αν επιστρέψετε αργά από τη δουλειά ή τις δραστηριότητές σας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα post- it μ’ ένα αστείο ή γλυκό μήνυμα για το παιδί και να το τοποθετήσετε πάνω στο κολατσιό που θα πάρει την επόμενη μέρα στο σχολείο.

Κατά τον ίδιο τρόπο, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε πολλά μηνύματα και πολλές εκπλήξεις με ποικίλους τρόπους (π.χ. φωτογραφία, food styling στο κολατσιό του, μία γευστική έκπληξη, ένα δωράκι για να το πάρει μαζί στο σχολείο).

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *