Γιατροσόφια με την δύναμη του μήλου: Για γρίπη, βραχνάδα, ουλίτιδα και τα πρησμένα βλέφαρα

Γιατροσόφια με την δύναμη του μήλου: Για γρίπη, βραχνάδα, ουλίτιδα και τα πρησμένα βλέφαρα
Για τη γρίπη

ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Aν είστε ενήλικοι, αρρωστήσατε πριν από λίγο καιρό με γρίπη και αργείτε να συνέλθετε τελείως, δοκιμάστε μια λίγο «ακραία» αλλά αποτελεσματική θεραπεία με μήλα. Για 2 έως το πολύ 3 μέρες πρέπει να διατρέφεστε αποκλειστικά και μόνο με 1/2 έως 1 κιλό τριμμένα μήλα τη μέρα.

Πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα, τα μήλα ενισχύουν την άμυνα, ενώ οι απλοί υδατάνθρακες που περιέχουν αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό, προσφέροντάς του άφθονη ενέργεια. Aν ψωνίσετε μήλα γι’ αυτόν το σκοπό, προτιμήστε να προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια.

Διαβάστε Επίσης  Το χρυσό γάλα, ρόφημα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας

 

Για τη βραχνάδα
Aν ξυπνήσετε κάποιο πρωί με έντονη βραχνάδα, βάλτε δύο μήλα να βράσουν για αρκετή ώρα σε λίγο νερό, λιώστε τα, περάστε τον πολτό από ένα τουλουπάνι και φυλάξτε το ζουμί. Προσθέστε ζάχαρη και κάντε γαργάρες όσο περισσότερες φορές την ημέρα μπορείτε.

Γιατροσόφια με την δύναμη του μήλου: Για γρίπη, βραχνάδα, ουλίτιδα και τα πρησμένα βλέφαρα

Για την ουλίτιδα
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβετε την ουλίτιδα είναι να τρώτε συχνά ένα ολόκληρo μήλο «δαγκωτό». Tο μήλο απολυμαίνει τη στοματική κοιλότητα, δυναμώνει και συσφίγγει τα ούλα. Eπίσης, αν σας συμβαίνει να τρίζετε τα δόντια στον ύπνο σας, μπορείτε να βοηθήσετε τη σιαγόνα σας να χαλαρώσει τρώγοντας, πριν κοιμηθείτε, ένα ολόκληρο μήλο ή κάποιο άλλο τραγανό φρούτο ή λαχανικό, όπως κουνουπίδι ή καρότο.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα φτιάξετε γάλα αμυγδάλου με κουρκουμά

 

Πολτός μήλου για πρησμένα βλέφαρα
Aν ξυπνήσετε ένα πρωί με πρησμένα βλέφαρα, μπορείτε να κάνετε ένα κατάπλασμα από πολτό βιολογικά καλλιεργημένου μήλου. Θα βράσετε ελαφρά τον πολτό με λίγο νερό, θα τοποθετήσετε το μείγμα σε μια γάζα και όταν είναι χλιαρό, πάνω στα βλέφαρα. Tο ίδιο συσφιγκτικό αποτέλεσμα που προσφέρει το συγκεκριμένο φρούτο θα έχετε αν, αντί για πολτό, χρησιμοποιήσετε σε κομπρέσες φρεσκοστυμμένο χυμό μήλου.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *