Η Γη της Ελιάς – Το γράμμα του Ιάκωβου στην Ιουλία: «Μη μου κρατάς κακία»

Η Γη της Ελιάς – Το γράμμα του Ιάκωβου στην Ιουλία: «Μη μου κρατάς κακία»

Η Γη της Ελιάς – Το γράμμα του Ιάκωβου στην Ιουλία: «Μη μου κρατάς κακία» Μια έκπληξη περιμένει την Ιουλία σε ένα από τα επόμενα επεισόδια της «Γης της Ελιάς» καθώς ο Λυκούργος θα της παραδώσει ένα γράμμα από τον Ιάκωβο.Η Γη της Ελιάς – Το γράμμα του Ιάκωβου στην Ιουλία: «Μη μου κρατάς κακία»

 

Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Η Ιουλία αποφασίζει να διαβάσει το γράμμα μόνη της και μακριά απ’ όλους στο σπίτι του αδελφού της όπου και διαμένει τον τελευταίο καιρό. Καθισμένη στο αγαπημένο σημείο του Ιάκωβου αρχίζει να διαβάζει το γράμμα μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα της.

 

Τι αναφέρει στην επιστολή του ο Ιάκωβος στην Γη της Ελιάς;

Ο Ιάκωβος Βρεττάκος στην επιστολή του αυτή γράφει στην Ιουλία τα εξής: «Αγαπημένη μου Ιουλία, ξέρω πως τώρα θα μου έχεις θυμώσει για τον τρόπο που επέλεξα να φύγω και δεν σου έδωσα την ευκαιρία να είσαι πλάι μου. Όμως ήθελα να με θυμάσαι γελαστό και κοτσονάτο κι όχι μια σκιά του εαυτού μου.

Η Γη της Ελιάς – Γράμμα και στον Μάνο: «Είσαι άξιος συνεχιστής των Βρεττάκων»

Μη μου κρατάς κακία, σε παρακαλώ. Δύο συμβουλές έχω για σένα: Να μην συμβιβαστείς ποτέ με λιγότερα από αυτά που αξίζεις, ειδικά στον έρωτα. Και το δεύτερο αφορά στη Μυρτάλη, την μεγάλη μας αδυναμία. Αν θες τη γνώμη μου, μην της δώσεις την ευκαιρία να γίνει ακόμα πιο δυνατή οικονομικά γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει την δύναμη της ακόμα. Καλή τύχη με το ίδρυμα, σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε αγαπάω πολύ Ιουλία μου. Ιάκωβος».

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *