Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε νωρίτερα

Θέλετε να χάσετε βάρος; Φάτε νωρίτεραΠώς καταναλώνοντας όλα τα γεύματα της ημέρας λίγο νωρίτερα μπορεί να σας βοηθήσετε να χάσετε βάρος, σύμφωνα με έρευνα.

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που ακολουθούν τη διαλειμματική νηστεία για να χάσουν γρήγορα βάρος. Η διαλειμματική νηστεία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διατροφή στην οποία συγκεκριμένα γεύματα μεσολαβούν ανάμεσα σε μεγάλες περιόδους νηστείας που διαρκούν από 12 ώρες έως και περισσότερο.

Μία μορφής διατροφή σύμφωνα με τα πρότυπα της διαλειμματικής νηστείας είναι η κατανάλωση φαγητού νωρίς το πρωί μέχρι και νωρίς το απόγευμα. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Obesity, η κατανάλωση των γευμάτων νωρίτερα μπορεί να ενισχύσει την καύση του λίπους και να περιορίσει το αίσθημα της πείνας.

«Πριν από αυτήν την έρευνα, είχαμε ενδείξεις ότι η διαλειμματική νηστεία και γενικά η κατανάλωση γευμάτων νωρίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά δεν ξέραμε το γιατί» αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης, Courtney Peterson.

Καλαμπόκι και σόγια: ΥΠΕΡΖΑΧΑΡΗ και ΥΠΕΡΛΙΠΟΣ καταστρέφουν την υγεία

«Ο κύριος στόχος αυτής της έρευνας είναι να μάθουμε εάν τέτοιου είδους στρατηγικές βοηθούν όσους τις ακολουθούν να χάσουν βάρος καίγοντας περισσότερες θερμίδες ή περιορίζοντας την όρεξή τους ή και τα δύο» αναφέρει.

Τρώγοντας νωρίτερα, μειώνεται την όρεξη για φαγητό

Στην έρευνα συμμετείχε μία ομάδα 11 ανθρώπων των οποίων η κατάσταση υγείας ήταν καλή, αλλά αντιμετώπιζαν προβλήματα παχυσαρκίας με τον δείκτη μάζας σώματός τους να κυμαίνεται από 25 έως 35.

Κάθε ένας από τους συμμετέχοντες ακολούθησε δύο διαφορετικά προγράμματα διατροφής για τέσσερις μέρες το κάθε ένα και όλοι έτρωγαν ακριβώς την ίδια ποσότητα και τύπους φαγητού.

Τι να βάλετε στο πρωινό σας για να αδυνατίσετε

Στο πρώτο πρόγραμμα διατροφής, οι συμμετέχοντες έτρωγαν όλα τα γεύματά τους μεταξύ 8 π.μ. και 2 μ.μ. και στο δεύτερο μεταξύ 8 π.μ. και 8 μ.μ..

Στην πρώτη περίπτωση οι ερευνητές παρατήρησαν ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά στον αριθμό των θερμίδων που έκαψαν, ωστόσο φαίνεται μειώθηκε η όρεξή τους.

«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι τα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης ήταν πιο χαμηλά το πρωί και το ίδιο ίσχυε και για το απόγευμα» αναφέρει η Peterson.

«Βρήκαμε επίσης ότι η επιθυμία για φαγητό ήταν μικρότερη στην πρώτη περίπτωση και η μόνη στιγμή που αισθάνθηκαν πιο έντονα την πείνα ήταν λίγο πριν τον ύπνο γύρω στις 10.30 το βράδυ»

Η κατανάλωση φαγητού νωρίτερα μέσα μέρα φαίνεται επίσης να αυξάνει το λίπος που έκαψαν οι συμμετέχοντες σε διάρκεια 24 ωρών. Αν και πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα, τέτοια ευρήματα υποδεικνύουν ότι εναρμονίζοντας τις ώρες του γεύματος με τον κιρκάδιο ρυθμό μπορεί να επιτευχθεί πιο εύκολα η απώλεια βάρους.

Σε κάθε περίπτωση, αν και η κατανάλωση γευμάτων νωρίτερα φαίνεται να έχει θετική επίδραση στην απώλεια βάρους, η διαλειμματική νηστεία είναι μία τακτική για απώλεια βάρους που ακόμα ερευνάται και χρειάζεται προσοχή. Καλό είναι πριν την ακολουθήσετε να μιλήσετε με έναν ειδικό διατροφολόγος που γνωρίζει τις ανάγκες του οργανισμού σας και τους στόχους σας.

πηγή

Λιγότερο αλάτι, περισσότερες ίνες: Οι αναθεωρημένες οδηγίες για τις υγιεινές τροφές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *