Θαμπή επιδερμίδα; «Ξυπνήστε» την με τρεις κινήσεις

Θαμπή επιδερμίδα; «Ξυπνήστε» την με τρεις κινήσεις

Θαμπή επιδερμίδα; «Ξυπνήστε» την με τρεις κινήσεις

 

Όταν η επιδερμίδα μας παθαίνει υπερκόπωση και γίνεται θαμπή και γκρίζα, της δίνουμε το σωστό αντίδοτο.

Αποτελείται από 3 βήματα και βασίζεται στο ενεργό συστατικό βιταμίνη C, σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, και στην καφεϊνη. Αυτά τα στοιχεία ενυδατώνουν και δίνουν λάμψη και κυρίως δίνουν ενέργεια στα κύτταρα ώστε να επιδιορθώνουν τις φθορές από το οξειδωτικό στρες.

 

Βήμα 1: Αναζωογονούμε το βλέμμα μας

Η άτονη όψη έχει ως πρωταγωνιστική ατέλεια το κουρασμένο βλέμμα. Ετσι μετά τον καθαρισμό και πριν περάσουμε στην ενυδάτωση του προσώπου, περιποιούμαστε πρώτα τα μάτια μας.

Για να προστατεύσουμε λοιπόν την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου από τα σημάδια της κούρασης και από τις καθημερινές επιθέσεις, την ενισχύουμε με βιταμίνη C, φλαβονοειδή, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ο συνδυασμός καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες. Επιπλέον άλλο ένα συστατικό που ενδείκνυται για τη μείωση του πρηξίματος είναι η καφεϊνη.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να προστατεύσεις τα βαμμένα μαλλιά το καλοκαίρι

Tip: Εφαρμόζουμε τη σύνθεσή μας πρωϊ και βράδυ, μετά τον καθαρισμό, ταμποναριστά γύρω από τα μάτια. Προαιρετικά, χρησιμοποιούμε ένα jade roller, κάνοντας μασάζ για ένα λεπτό στην περιοχή. Ετσι θα μειώσουμε ακόμα περισσότερο το πρήξιμο και θα μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα του καλλυντικού μας. Στη συνέχεια περνάμε στην ενυδάτωση.

 

Βήμα 2: Ενυδατώνουμε και διορθώνουμε

Στη συνέχεια, εφαρμόζουμε σε πρόσωπο και λαιμό ένα booster με βιταμίνη C. Αλλα συστατικά που ενισχύουν τον στόχο μας είναι το υαλουρονικό οξύ και η καφεϊνη. Τα συγκεκριμένα συστατικά διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία και οξυγονώνουν τα κύτταρα την επιδερμίδα. Η διαδικασία αυτή είναι πολύτιμη γιατί δυναμώνει τους αμυντικούς μηχανισμούς τους ενάντια στην οξείδωση που υφίσταται από τους εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Διαβάστε Επίσης  Πόσο καλό κάνει ο πάγος στο δέρμα;

Tip: Αφού εφαρμόσουμε τη σύνθεση, πιέζουμε απαλά το σημείο ανάμεσα στα φρύδια. Αυτή η τεχνική πιεσοθεραπείας τονώνει τη λέμφο και αποκαθιστά τη ροή ενέργειας της επιδερμίδας.

 

Βήμα 3: Διορθώνουμε τα σημάδια της κούρασης στον ύπνο μας

Μετά τον καθαρισμό απλώνουμε μία σύνθεση με ρετινόλη. Οι ιδιότητές της ενεργοποιούν την ανανέωση των κυττάρων. Παράλληλα αναζωογονεί την επιδερμίδα, χαρίζοντάς της λαμπερή όψη.

Το επόμενο πρωϊ τα σημάδια κούρασης έχουν υποχωρήσει, ενώ η θαμπή και γκρίζα χροιά έχει δώσει τη θέση της σε ένα λαμπερό, σφριγηλό και ξεκούραστο δέρμα.

 

Tip: Εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση κάθε βράδυ της σύνθεσης, σε καθαρό στεγνό πρόσωπο και λαιμό.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *