Ω 3 λιπαρά: Μειώνουν τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη-Έχουν αντιπηκτική δράση

Ω 3 λιπαρά: Μειώνουν τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη-Έχουν αντιπηκτική δράση

Ω 3 λιπαρά: Μειώνουν τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη-Έχουν αντιπηκτική δράση

H π ρ ό λ η ψ η έχει πολλά πλεονεκτήματα και ένα μειονέκτημα: Ω 3 λιπαρά: Μειώνουν τριγλυκερίδια, χοληστερίνη, ομοκυστεΐνη-Έχουν αντιπηκτική δράση

Περιορισμό της απόλαυσης κάθε είδους. Δεν τρώμε σαν πεινασμένοι. Δεν απολαμβάνουμε τις χαρές των ποικίλων φαντασιώσεων που το διεθνές κύκλωμα soft πορνογραφίας, έχει περάσει για καλά στην καθημερινότητά μας. Δεν διασκεδάζουμε πάνω απ τις δυνατότητές μας, αλλά επιλέγουμε ήρεμους ρυθμούς και πιό εγκεφαλικές χαρές, για να έχουμε ήσυχο το κεφάλι μας.

 

Α ναί και παίρνουμε ιχθυέλαιο.

Το ιχθυέλαιο άρχισε όψιμα να γοητεύει τις φαρμακοβιομηχανίες. H Astra Zeneca Plc, η Amarin Corp και η Glaxo Smith Kline φαίνεται να στοιχηματίζουν ότι τα χάπια με βάση το ιχθυέλαιο θα είναι τόσο επιτυχημένα εμπορικά, όσο και τα φάρμακα για την μείωση της χοληστερόλης, όπως το Lipitor, που κάποτε ήταν το πλέον εμπορικό φάρμακο με πωλήσεις 13 δισ. δολαρίων το χρόνο.

 

Καρδιακές παθήσεις: πρόληψη – Με Υγεία

Οι καρδιακές παθήσεις παραμένουν η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, παρόλο που τα σχετικά φάρμακα κ α ι οι στατίνες χρησιμοποιούνται, πλέον, ευρέως.

Τώρα που το Lipitor και πολλές άλλες στατίνες ανταγωνίζονται σκληρά τα φθηνά γενόσημα, οι φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν τρόπους να αντιμετωπίσουν τις συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά νοσήματα, μεταξύ αυτών και τα πολλά τριγλυκερίδια.

Ο αριθμός των ανθρώπων με υψηλούς δείκτες τριγλυκεριδίων αυξάνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, εν μέρει λόγω της παχυσαρκίας και του διαβήτη είπε ο Πασκάλ Σοριότ, διευθύνων σύμβουλος της Astra Zeneca, όταν ο φαρμακευτικός κολοσσός αγόρασε τον Μάιο (2014), την εταιρεία παρασκευής χαπιών με ιχθυέλαιο Omthera Pharmaceuticals για 443 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε Επίσης  Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο

Είναι σαφής, πλέον, η ανάγκη για αποτελεσματικές εναλλακτικές στις ήδη υπάρχουσες θεραπευτικές μεθόδους, συμπλήρωσε. Εάν εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, το χάπι Epanova της Astra Zeneca, θα είναι το πιο πρόσφατο συνταγογραφημένο χάπι, που θα μπει στην αγορά.

Το ιχθυέλαιο, για να το ξαναθυμηθούμε, παράγεται από τη σάρκα λιπαρών ψαριών όπως Σολομού, Ρέγγας, Σαρδέλας Και Πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο στα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕΡΑ εικοσιπεντανοϊκό οξύ και DHA δοκοσαεξανοϊκό οξύ.

Τα οποία δυστυχώς ΔΕΝ λαμβάνουμε σε επάρκεια πια

Τα ηπατο-ιχθυέλαια μουρουνέλαια παράγονται από συκώτι λευκών ψαριών, όπως από μπακαλιάρο και ιππόγλωσσο, περιέχουν βιταμίνες Α και D και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Το α-λινολενικό οξύ ΑLA εντοπίζεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το έλαιο λιναρόσπορου λινάρι, το σογιέλαιο κτλ.

Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στο περιεχόμενο τους σε ΕΡΑ και DHA.

 

Έχει αποδειχθεί ότι τα ιχθυέλαια έχουν

σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς
Επηρεάζουν θετικά την ισορροπία των λιπών του αίματος
Μειώνουν την πιθανότητα πήξης του αίματος
Καθιστούν την καρδιά λιγότερο επιρρεπή σε αρρυθμίες
Μειώνουν το “ιξώδες” του αίματος και διευκολύνουν συνεπώς τη ροή του.

Ακόμα βοηθούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών αυξάνοντας την καλή χοληστερόλη HDL, μειώνοντας τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και την υπέρταση.

Διαβάστε Επίσης  Μελέτη: Ο καφές σχετίζεται με αυξημένο προσδόκιμο ζωής και καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία

Συνιστάται στις εγκύους να διατηρούν υψηλή τη λήψη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων καταναλώνοντας λιπαρά ψάρια, ή χρησιμοποιώντας, συμπληρώματα ιχθυελαίου. Αυτό προτείνεται, διότι όλο και περισσότερες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου.

Παραμένει ζωτική η σημασία του σε ΌΛΕΣ τις ηλικίες, Ω 3: Απομακρύνουν τον κίνδυνο νευροεκφυλιστικών νόσων του εγκεφάλου

Έχει αναφερθεί ακόμα βελτίωση των συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας σε ασθενείς που λαμβάνουν συμπληρώματα με ιχθυέλαιο.

Η θεραπεία με ιχθυέλαιο δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να βελτιώσει τα αποτελέσματα των συμβατικών φαρμάκων. Πρόσφατη μελέτη έδειξε σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς με διπολική νόσο μια μανιο καταθλιπτική ψύχωση.

Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που βρίσκονται στο ιχθυέλαιο μπορεί να βοηθήσουν στη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Το ιχθυέλαιο έχει χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλές ποσότητες, κατά τη διάρκεια κλινικών μελετών, χωρίς κανένα εμφανές σύμπτωμα τοξικότητας. Μπορεί απλά, να παρουσιαστεί αραίωση του αίματος και μείωση του χρόνου πήξης.

Όταν οι έγκυες λαμβάνουν μουρουνέλαιο, δεν θα πρέπει ταυτόχρονα να λαμβάνουν περισσότερα από 2500i.u. βιταμίνης Α ημερησίως ενώ τα υπόλοιπα άτομα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 7500i.u.

Η λήψη βιταμίνης D μέσω συμπληρωμάτων δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 10μg.

Τα ιχθυέλαια λαμβάνονται πάντα α ν ά μ ε σ α στα γεύματα

Οι υψηλές δοσολογίες ιχθυελαίων θα πρέπει να αποφεύγονται με λήψη αντιπηκτικών βαρφαρίνη, ασενοκουμαρολη, κλοπιδογρελη και η ηπαρίνη.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *