Στρώματα γεμάτα ακάρεα που βλάπτουν την υγεία~Τι να κάνουμε

Στρώματα γεμάτα ακάρεα που βλάπτουν την υγεία~Τι να κάνουμε

Τα ακάρεα που ζουν στα στρώματά μας, βλάπτουν την υγεία σας. Πώς να τα εξοντώσετε λοιπόν, γρήγορα και με φυσικό τρόπο Στρώματα γεμάτα ακάρεα που βλάπτουν την υγεία~Τι να κάνουμε

Σχεδόν όλοι μας στρώνουμε τα κρεβάτια μας μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, χωρίς να γνωρίζουμε ότι εκατομμύρια ακάρεα σκόνης παραμένουν στα σεντόνια και τα στρώματα.

Αυτά τα σωματίδια, δημιουργούνται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τον ιδρώτα που αφήνουμε στα σεντόνια και παραμένουν στο κρεβάτι μας. Αυτό ακούγεται αηδιαστικό, αλλά ταυτόχρονα, είναι και μια πιθανή απειλή για την υγεία μας, καθώς μπορούν να προκαλέσουν διάφορες αλλεργίες και άσθμα.
Αλλεργία: Τι είναι, πως εκδηλώνεται, συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται

Αν αφήσουμε το κρεβάτι χωρίς να το στρώσουμε, αμέσως μετά το ξύπνημα, τα ακάρεα σκόνης θα παραμείνουν εκτεθειμένα στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου που τα αφυδατώνει και θα τα σκοτώνει αμέσως.

 

Σύμφωνα με τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες,

ένας μέσος ενήλικας ιδρώνει μέχρι και ένα λίτρο ιδρώτα ανά νύχτα. Αυτό δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για αυτά τα σωματίδια να αναπαράγονται και να ζουν εκεί. Ένα κρεβάτι περιέχει περίπου 1,5 εκατομμύρια από αυτά.

Διαβάστε Επίσης  Φυσική προστασία από ποντίκια μυρμήγκια κουνούπια μύγες ψείρες κοριούς

Δεν είναι αυτά που προκαλούν κακό, είναι τα απόβλητα που αφήνουν. Όταν εισπνέονται, μπορεί να προκαλέσουν άσθμα και αλλεργίες.

 

Η Carolyn Forte, διευθυντρια ενός μεγάλου συνεργείου καθαρισμού “Good Housekeeping Institute”, εξηγεί ότι

συνιστάται να αφήνετε το κρεβάτι χωρίς να το στρώσετε για μερικές ώρες αφού σηκωθείτε το πρωί. Αυτό θα κάνει τα στρώματα να στεγνώσουν, έτσι ώστε τα ακάρεα σκόνης να μην είναι σε θέση να αναπαραχθούν.

 

Αν δεν έχετε το χρόνο, αφήστε το τουλάχιστον μέχρι να τελειώσετε το πρωινό σας και να ετοιμαστείτε για δουλειά. Επίσης, αλλάξτε και πλύνετε τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα, καθώς και τις μαξιλαροθήκες.

Η έκθεση των πλασμάτων αυτών στον καθαρό αέρα και το φως του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα τα αφυπνίσει και θα τα σκοτώσει, επειδή ζουν σε σκοτεινούς και υγρούς χώρους. Αυτό θα κάνει το κρεβάτι και την κρεβατοκάμαρά σας έναν καλύτερο χώρο για να κοιμηθείτε, όπου θα αναπνέετε υγιεινά.

Διαβάστε Επίσης  5 Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε το Δενδρολίβανο Εκτός από το Μαγείρεμα

Σπρέι κατά των ακάρεων

Μπορείτε, στην συνέχεια, να φτιάξετε ένα σπιτικό εντομοκτόνο, που θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση αυτών των μικροοργανισμών στα υφάσματα και στις γωνίες των δωματίων σας.

Για να το φτιάξετε μόνοι σας, χρειάζεστε τα εξής:

Ένα βαποριζατέρ
1/2 φλιτζάνι οινόπνευμα άσπρο
1/2 φλιτζάνι αποσταγμένο νερό
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο (λεμόνι, ευκάλυπτος, λεβάντα, κυπαρίσσι, κανέλα κ.λπ.)

Διαδικασία και χρήση

Αναμείξτε όλα τα υλικά στο σπρέι σας και είστε έτοιμοι να απαλλαγείτε από τα ακάρεα. Ψεκάστε με αυτό το μείγμα τα στρωσίδια, τα μαξιλάρια, τις κουβέρτες, τις κουρτίνες και όποιο άλλο σημείο μαζεύει σκόνη. Βεβαιωθείτε ότι αφήνετε το μείγμα να εξατμιστεί πριν χρησιμοποιήσετε τα αντικείμενα που ψεκάσατε.

Προσοχή στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι αν έχετε παιδιά μικρότερα των 3 ετών ή αν είστε έγκυος.

Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιήσετε αυτό το σπρέι, θα μειώσετε σημαντικά τον πληθυσμό των ακάρεων για δύο μήνες περίπου. Για να διατηρήσετε την περιοχή καθαρή από τους μικροοργανισμούς αυτούς, ωστόσο, πρέπει περιοδικά να ξαναχρησιμοποιείτε το σπρέι κάθε δύο ή τρεις μήνες.

Στοιχεία από: www.healthydiet24.com

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *