Τραγωδία με 16 νεκρούς μετανάστες στη Λέσβο

Τραγωδία με 16 νεκρούς μετανάστες στη ΛέσβοΣυνολικά 16 νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής, έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή Πεταλίδι της Θερμής στην ανατολική Λέσβο, όπως ενημέρωσε το Λιμενικό, μετά τη βύθιση λέμβου στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επέβαιναν περίπου 40 μετανάστες.

Νέες γυναίκες Αφρικανικής επίσης καταγωγής είναι και οι εννέα διασωθείσες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου και τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες.

Αυτή την στιγμή (8 π.μ) κι ενώ οι σοροί των νεκρών γυναικών μεταφέρονται στο νεκροτομείο το Λιμενικό Σώμα, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική και ο Στρατός με τη βοήθεια ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας τουλάχιστον ακόμα 15 αγνοούμενους, αφού σύμφωνα με μαρτυρία μιας γυναίκας απ’ τους διασωθέντες στη βάρκα επέβαιναν 40 άτομα.

Η βάρκα όπως υπολογίζεται αναχώρησε αργά χθες το βράδυ από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί, κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. Στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν άνεμοι έντασης επτά και τοπικά οκτώ μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη της Ελιάς: Μια φωτογραφία της Ασπασίας φέρνει τα πάνω – κάτω

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών εκτείνονται στην ευρύτερη χερσαία περιοχή, καθώς θεωρείται πως ορισμένοι από τους αγνοούμενους μετανάστες κατάφεραν να κολυμπήσουν φθάνοντας στην ξηρά.

Στην περιοχή του πολύνεκρου δυστυχήματος επιχειρούν από την πρώτη στιγμή του ναυαγίου που εξελίχθηκε σε τραγωδία, στελέχη του Λιμενικού, του Ελληνικού Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, ή κατά τόπους 8 μποφόρ.

Ναυάγιο σκάφους στα Κύθηρα – Διασώθηκαν 80 μετανάστες

Τουλάχιστον 80 μετανάστες διασώθηκαν μέχρι στιγμής μετά την πρόσκρουση και ημιβύθιση ιστιοφόρου σε θαλάσσια απόκρημνη περιοχή, στο Διακόφτι Κυθήρων.

Διαβάστε Επίσης  Η Γη Της Ελιάς Spoiler: Νέος Πόλεμος Στην Σειρά – Ο Κωνσταντίνος Καρφώνει Τον Ιάκωβο

Στο σκάφος επέβαιναν, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν οι Αρχές, 95 άνθρωποι.

Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται υπό δυσμενείς συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι έντασης 8 με 10 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται παραπλέον πλοίο, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και εθελοντές διασώστες

Στο σημείο του ναυαγίου έσπευσαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Παράλληλα, στα Κύθηρα έχουν ανοίξει ένα σχολείο προκειμένου στο εσωτερικό του να φιλοξενηθούν οι 80 μέχρι στιγμής διασωθέντες μετανάστες, ενώ στην περιοχή του ναυαγίου αναμένονται και δύτες προκειμένου με το πρώτο φως της ημέρας να συνδράμουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *