Δις ισόβια στον Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Ένοχος όπως και πρωτοδίκως, χωρίς να μειωθεί στο ελάχιστο η ποινή του, κρίθηκε ο Μανώλης Σοροπίδης ο οποίος καταδικάστηκε σε δις ισόβια για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, τον Οκτώβριο του 2017 στο Β´ Νεκροταφείο.Δις ισόβια στον Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη είχε δολοφονηθεί με 14 μαχαιριές στο Β´ Νεκροταφείο της Αθήνας τον Οκτώβριο του 2017 από τον Εμμανουήλ Σοροπίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια. Όπως είχε ομολογήσει ο κατηγορούμενος είχε σκοπό να τη ληστέψει, εκείνη αντιστάθηκε και τότε τη χτύπησε. Την άφησε αιμόφυρτη και έφυγε παίρνοντας μαζί την τσάντα της και το κινητό της τηλέφωνο.

Διαβάστε Επίσης  Αχαΐα: Δεν σταματά η δράση του Εγκέλαδου - 29 σεισμοί από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα - Στον ...χορό και ο Κορινθιακός

Κατά την ακροαματική διαδικασία ωστόσο οι γονείς της εφοριακού εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το κίνητρο του δράστη, επιμένοντας ότι πίσω από το έγκλημα ηθικοί αυτουργοί που σχετίζονται με υποθέσεις που χειριζόταν η κόρη τους στην Εφορία.

«Δεν πιστεύω ότι την σκότωσε για πέντε ευρώ. Έμαθα ότι την παρακολουθούσε, γύριζε στη γειτονιά μας. Δεν πιστεύω 100% ότι τη σκότωσε για να τη ληστέψει. Μπορεί να τον έβαλε κάποιος. Η κόρη μου πάλεψε για να ζήσει», έχει καταθέσει η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ομόφωνα έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα και απέρριψε το αίτημά του να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Η εισαγγελέας της έδρας στην απορριπτική πρότασή της τόνισε πως για την αναγνώριση του ελαφρυντικού δεν αρκεί η καλή συμπεριφορά στις φυλακές και προσθέτοντας πως δεν προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος έχει σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Διαβάστε Επίσης  Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 6/12

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα ακούγοντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία είχε ζητήσει νωρίτερα και την καταδίκη του κατηγορουμένου όπως και πρωτοδίκως.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *