Η γη της ελιάς: Ο εισαγγελέας καίει την Αθηνά. Όλα όσα θα πει. Τι ποινή ζητάει;

Η γη της ελιάς: Ο εισαγγελέας καίει την Αθηνά. Όλα όσα θα πει. Τι ποινή ζητάει;
Στα επόμενα επεισόδια στη Γη της ελιάς θα δούμε την δίκη της Αθηνάς για τον φόνο του Δημήτρη Καπράλου να φτάνει στο τέλος της. Στο 17ο επεισόδιο θα παρακολουθήσουμε τον εισαγγελέα να χαντακώνει κυριολεκτικά την Αθηνά…Η γη της ελιάς: Ο εισαγγελέας καίει την Αθηνά. Όλα όσα θα πει. Τι ποινή ζητάει;

Η γη της ελιάς: Ζητώ να κηρυχθεί η κατηγορουμένη ένοχη…

Σε μια δολοφονία αναζητούμε πάντοτε, εκτός των άλλων, δύο πράγματα: το κίνητρο και το όπλο του εγκλήματος. Ως προς το κίνητρο μίλησα ήδη εκτενώς. Είναι αλήθεια ότι το όπλο δεν βρέθηκε. Θα μου φαινόταν πολύ περίεργο το αντίθετο.

Η κατηγορουμένη φρόντισε να το εξαφανίσει. Σε σχέση με το όπλο η κατηγορουμένη προσπάθησε να μας παραπλανήσει με την δήθεν εξαφάνιση του όπλου του συζύγου της. Άφησε να διαδοθεί ότι υπήρχε ένα όπλο, όμοιο με αυτό του φόνου, το οποίο όμως παρέδωσε στον κουνιάδο της κι έκτοτε αγνοούσε την τύχη του. Και, ω του θαύματος, στην διάρκεια της δίκης αυτό το πιστόλι βρίσκεται κι αποδεικνύεται άσχετο με τον φόνο.

Με δύο λόγια «ιδού η απόδειξη ότι είμαι αθώα». Κακοστημένο θέατρο. Η κατηγορουμένη μπορούσε να βρει ένα όπλο και το βρήκε. Το έψαξε, όπως κατατέθηκε εδώ, και το βρήκε. Χρήματα, δόξα τω Θεώ έχει. Η κατηγορουμένη στην απολογία της, λόγω της παντελούς έλλειψης στοιχείων που να αποδεικνύουν την αθωότητα της, προσπάθησε να μας παρασύρει υποδυόμενη την ειλικρινή.

Διαβάστε Επίσης  Παγιδευμένοι Spoiler: Τον σκοτώνει ο Δημήτρης

Και ποια ήταν η ειλικρίνεια της; Παραδέχτηκε τα πασίγνωστα και στο τέλος μας ζήτησε να τη κρίνουμε από την δήθεν καθαρότητα του βλέμματός της. Άραγε με το ίδιο βλέμμα δεν κοιτούσε τον απατημένο σύζυγό της όταν του έλεγε ότι ο εραστής της είναι γιος της; Είχε άλλο βλέμμα όταν τον παρουσίαζε ως γιο της στην κοινωνία της Μάνης; Πολύ φθηνό το τέχνασμα για να μας πείσει…. Διαβάστε πρώτοι από όλους στο epeisodia.gr όλες τις εξελίξεις από τη Γη της ελιάς.

Κυρία Πρόεδρε, κύριοι δικαστές, κύριοι ένορκοι..η κατηγορουμένη, κατά την άποψη μας, δολοφόνησε εν ψυχρώ και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση το θύμα. Το γεγονός ότι στην τελευταία συνάντηση της με το θύμα έγινε ένας καβγάς, δεν της δίνει το δικαίωμα να μιλήσει για κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής.

Η οικιακή βοηθός, η Αναστασία Κουμουνδούρου, άκουσε σαφώς την κατηγορουμένη να λέει κάποια στιγμή στον Καπράλο «Πρόσεξε καλά γιατί θα δεις και το άλλο μου πρόσωπο! Μαζέψου γιατί δεν αστειεύομαι! Μπορώ να γίνω πολύ σκληρή αν θέλω! Κι αυτά δεν είναι λόγια του αέρα! Άκουσες κωλόπαιδο;».

Και το βράδυ του φόνου την άκουσε να λέει «Κωλόπαιδο μου έχεις φάει την ζωή πια. Ως εδώ και μη παρέκει. Έρχομαι από κει τώρα και θα το λύσουμε μια και καλή!» Με δυο λόγια πήγε να τον σκοτώσει και το έκανε. Θα πει ίσως κάποιος ότι μετά τον φόνο θα αποκαλυπτόταν η ανυπαρξία της συγγένειας. Και τι να κάνει; Να αφήσει να την εκβιάζει διαρκώς ο τυχάρπαστος και να της αποσπά μεγάλα ποσά;

Διαβάστε Επίσης  Μαύρο Ρόδο: Καστρινός και Βίκος σε καυτό τετ α τετ

Το διακινδύνευσε. Άλλωστε με τον Καπράλο νεκρό, μπορούσε να λέει ό,τι θέλει. Το είχε δηλώσει, εξ άλλου, στην Μαργαρίτα Τυπάλδου «Κάθε θαύμα τρεις μέρες». Θα λέγανε, θα λέγανε, θα το ξεχνούσαν. Χρήματα πάντως δεν θα έχανε.Η γη της ελιάς: Ο εισαγγελέας καίει την Αθηνά. Όλα όσα θα πει. Τι ποινή ζητάει;

Κυρία Πρόεδρε, κύριοι δικαστές, κύριοι ένορκοι σας καλώ με την απόφαση σας να τιμωρήσετε αυτή την γυναίκα η οποία καταπάτησε κάθε έννοια ηθικής και η οποία έφθασε στο έγκλημα ψυχρά και υπολογισμένα. Γιατί έτσι έμαθε να ζει, χωρίς ηθικούς φραγμούς και χωρίς τύψεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον. Ζητώ να κηρυχθεί η κατηγορουμένη ένοχη για φόνο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό! Τελείωσα, κυρία Πρόεδρε! Η γη της ελιάς: Ο εισαγγελέας καίει την Αθηνά. Όλα όσα θα πει. Τι ποινή ζητάει;

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *