Συνταγή για νηστίσιμο κριθαρότο με θαλασσινά!

Συνταγή για νηστίσιμο κριθαρότο με θαλασσινά!Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και κάποιοι από εμάς ξεκινούν τη νηστεία. Ακόμη και η ίδια να μη θες να νηστέψεις, σίγουρα περιορίζεσαι αρκετά στο τί να μαγειρέψεις από άλλα άτομα στην οικογένεια που μπορεί να θέλουν να αποφύγουν κρέας κλπ. Χθες, λοιπόν, δοκίμασα μια συνταγή για νηστίσιμο κριθαρότο με θαλασσινά που μου εκθείασε η γειτόνισσά μου!

Την έφτιαξα και έγλυφαν όλοι τα δάχτυλά τους. Αν, λοιπόν, σου αρέσουν τα θαλασσινά και θες να ξεφύγεις από τις κλασσικές αστακομακαρονάδες και τα όσπρια για τη νηστεία, δοκίμασέ την. Είναι απλή και ενδείκνυται για καινούριες μαγείρισσες που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στην κουζίνα.

 

Νόστιμη συνταγή για κριθαρότο θαλασσινών στη νηστεία!

Υλικά που θα χρειαστείς:

450γρ ανάμικτων θαλασσινών (εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη συσκευασία με κατεψυγμένα από το σούπερ μάρκετ)
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
2 ξερά κρεμμύδια, (το 1 χαραγμένο σε σταυρό)
1200 ml νερό
6 κσ ελαιόλαδο συνολικά
250γρ κριθαράκι μέτριο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κσ σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη)
50 ml λευκό κρασί
αλάτι & πιπέρι
1κσ φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση της συνταγής

Διαβάστε Επίσης  Λικέρ αρμπαρόριζας με κόκκινο κρασί!

Ξεκινάς με το να φτιάξεις έναν ζωμό από τα θαλασσινά σου. Για να το κάνεις αυτό, βάζεις σε μια κατσαρόλα 3 κσ ελαιόλαδο, το χαραγμένο σε σταυρό κρεμμύδι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τα θαλασσινά σου. Προσθέτεις το νερό και βάζεις να βράσει. Από την ώρα που θα ξεκινήσει να κοχλάζει (σημείο βρασμού), αφήνεις για περίπου 8 λεπτά.

Στη συνέχεια, παίρνεις ένα βαθύ τηγάνι και το βάζεις στη φωτιά. Ρίχνεις τις άλλες 3 κσ ελαιόλαδο μέσα και αφήνεις να ζεσταθρί καλά. Κόβεις το άλλο σου κρεμμύδι σε μικρά καρέ και το σκόρδο ψιλοκομμένο (καλύτερα στον τρίφτη) και τα ρίχνεις στο τηγάνι να σωταριστούν. Σκοπός είναι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και να βγάλουν μυρωδιές. Σβήνεις με το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνεις στο τηγάνι σου το κριθαράκι και ανακατεύεις ώστε να λαδωθεί καλά και αυτό. Προσθέτεις τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύεις. Έπειτα, αρχίζεις και ρίχνεις λίγο λίγο τον ζωμό στο τηγάνι σου και ανακατεύεις συνεχώς απαλά. Πριν ρίξεις κάθε δόση πρέπει το κριθαράκι σου να έχει απορροφήσει την προηγούμενη.

Διαβάστε Επίσης  Μπακαλιάρος ποσέ με μαΐντανό

Συνεχίζεις την ίδια διαδικασία μέχρι να δοκιμάσεις το κριθαρότο σου και να χει μαγειρευτεί σωστά (ανάλογα με τα γούστα σου πιο σκληρό ή πιο μαλακό). Αν τυχόν ο ζωμός σου τελειώσει πριν γίνει όπως το θες, βάλε λίγο βραστό νεράκι. Μόλις γίνει όπως το θες το κριθαρότο σου, προσθέτεις τα θαλασσινά που ‘χες αφήσει στην άκρη (χωρίς το χαραγμένο κρεμμύδι και τη δάφνη).

Ανακατεύεις καλά και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζεις. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά, προσθέτεις το φρέσκο βούτυο και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει μέσα στο νηστίσιμο κριθαρότο σου με θαλασσινά. Έτοιμο!Εμπιστεύσου με και δοκίμασέ το. Θα πάθεις πλάκα!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *