Πες «αντίο» στις ρυτίδες με μια μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο

Πες «αντίο» στις ρυτίδες με μια μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάοΗ DIY μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο θα εξαφανίσει σταδιακά τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες από την επιδερμίδα σου, αλλά συγχρόνως θα της προσφέρει και βαθιά ενυδάτωση.Πες «αντίο» στις ρυτίδες με μια μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο

Θέλεις δεν θέλεις κάποια στιγμή θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα σου τα πρώτα σημάδια γήρανσης, δηλαδή οι λεπτές γραμμές και μετέπειτα οι πιο έντονες ρυτίδες. Σε όλες μας θα συμβεί αυτό. Βέβαια, με μια καλή και τακτική ρουτίνα ομορφιάς αυτό μπορείς κατά πολύ να το καθυστερήσεις. Ειδικά, αν 2-3 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιείς μια αντιγηραντική μάσκα ομορφιάς, τότε θα βρίσκεσαι… σε καλό δρόμο.

Επειδή, λοιπόν, σε σκέφτηκα κι επειδή όλα αυτά τα έχω κι εγώ κατά νου, έψαξα, έκανα τις δοκιμές μου και βρήκα την καλύτερη σπιτική μάσκα ομορφιάς με υλικά που σίγουρα θα βρεις στην κουζίνα σου. Έχει κακάο, γάλα και μέλι και είναι τόσο θαυματουργή όσο δεν φαντάζεσαι.

 

Η συνταγή για την DIY μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη σπιτική μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο είναι τα εξής:

Διαβάστε Επίσης  Δενδρολίβανο για τη σύσφιξη του δέρματος

1 κουταλάκι μέλι

2 κουταλάκια γάλα

1 κουταλάκι κακάο σε σκόνη

Ανακάτεψε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά μαζί, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Καθάρισε με καθαριστικό το πρόσωπό σου και άπλωσε την DIY μάσκα που έφτιαξες σε όλο το πρόσωπο εκτός από την περιοχή των ματιών.

Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Αμέσως θα δεις την επιδερμίδα σου να είναι πιο σφριγηλή και αρκετά πιο ενυδατωμένη. Αν κάνεις, μάλιστα, 2 φορές την εβδομάδα αυτήν τη μάσκα, θα δεις μεγάλη βελτίωση στη χαλάρωση, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες προσώπου.

 

Πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ένζυμα και γενικότερα θρεπτικά συστατικά με αμέτρητα οφέλη για το δέρμα. Το μέλι έχει την ικανότητα να θεραπεύει, να ανανεώνει και να ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, ενώ παράλληλα απομακρύνει τους ρύπους και την κάνει απαλή και νεανική.

Διαβάστε Επίσης  Πίλινγκ με αλάτι, αμυγδαλέλαιο & λεβάντα

Στην ουσία, το μέλι καθαρίζει και συσφίγγει τους πόρους της επιδερμίδας, προλαμβάνει τη γήρανση και μειώνει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες, κάνει συγχρόνως απολέπιση, ενώ απαλύνει σημάδια και ενυδατώνει.

Γάλα

Το γάλα θεωρείται superfood. Λογικά αυτό το ξέρεις. Εφόσον, λοιπόν, είναι εξαιρετικά θρεπτικό για τον οργανισμό, άλλο τόσο ευεργετικό είναι και για την επιδερμίδα και συγκεκριμένα θεωρείται super αντιγηραντικό συστατικό. Κι αυτό, γιατί το γάλα έχει την ικανότητα να κάνει πιο απαλή και πιο ελαστική την επιδερμίδα, αλλά και να είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος. Τέλειο;

Κακάο

Και το κακάο ανήκει στην κατηγορία των superfoods και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση, καθώς περιέχει πολυφαινόλες, αλλά και αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, ακριβώς επειδή είναι πλούσιο σε πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, Β3, βιταμίνες Α, C, E, καθώς και παντοθενικό οξύ, το κακάο προσφέρει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ καταπολεμά και τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες.Πες «αντίο» στις ρυτίδες με μια μάσκα ομορφιάς με μέλι και κακάο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *