Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Ισχυρές καταιγίδες και στην ΑττικήΤα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες
Με το κύμα κακοκαιρίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου δέχονται ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ στη δυτική Αττική σημειώνεται χαλαζόπτωση, με τα πρώτα προβλήματα σε αρκετές οδικές αρτηρίες να είναι εμφανή.Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την κακοκαιρία που επελαύνει και θα διαρκέσει σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις έως και το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Τα μετεωρολογικά δελτία κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού με χαλάζι, ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που είναι πιθανό να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ήδη, η κακοκαιρία χτύπησε τη Δευτέρα τη Φθιώτιδα, την Χαλκιδική και την Πτολεμαϊδα με πρωτοφανείς βροχοπτώσεις που μετέτρεψαν σε ποτάμια τους δρόμους και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Στην Αττική, και ιδιαίτερα στα νότια προάστια, σημειώνεται το απόγευμα της Τρίτης έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται από κεραυνούς, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε Επίσης  Ποιοι δικαιούνται το βοήθημα ανεργίας ύψους 360 ευρώ

Συγκεκριμένα, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κατά διαστήματα ισχυρές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Εκτακτη σύσκεψη

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αξιολογήθηκε η πορεία της κακοκαιρίας, ενώ ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης απηύθυνε ισχυρή σύσταση στους κατοίκους περιοχών εκδηλώνονται ή αναμένονται έντονα φαινόμενα, να μην μετακινούνται αν δεν έχουν σοβαρό λόγο, και υπογράμμισε ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα σταλεί μήνυμα από το 112.

Διαβάστε Επίσης  Φορολογικές δηλώσεις 2018: Άνοιξε το Taxis

«Αν και βρισκόμαστε ακόμα στο καλοκαίρι, πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα φαινόμενα, κατά τόπους και κατά διαστήματα, θα είναι πάρα πολύ έντονα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Είναι ευνόητο ότι όπου και εφόσον χρειαστεί, θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους φορείς. Ενώ, αν κριθεί σκόπιμο, θα ενεργοποιηθεί και το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων» δήλωσε χαρακτηριστικά.Καιρός: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας – Ισχυρές καταιγίδες και στην Αττική

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *