Πρησμένοι Αστράγαλοι: Πού μπορεί να οφείλεται

Πρησμένοι Αστράγαλοι: Πού μπορεί να οφείλεται

Πρησμένοι Αστράγαλοι: Πού μπορεί να οφείλεται

Οι αστράγαλοι μπορεί να πρηστούν λόγω τραυματισμού ή λόγω κούρασης. Το οίδημα ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι επίσης ένα σημάδι ασθένειας σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος.

Το πρήξιμο των αστραγάλων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για πολλούς ανθρώπους. Αρχίζει και γίνεται ανησυχητικό όταν το πρήξιμο δεν ελαττώνεται. Ο αστράγαλος είναι επίσης πιθανό να πονά και να είναι ευαίσθητος.

 

Εγκυμοσύνη και πρησμένοι αστράγαλοι

Οι πρησμένοι αστράγαλοι μπορεί να είναι μία συνηθισμένη κατάσταση όταν μία γυναίκα είναι έγκυος. Είναι η κατακράτηση υγρών και η αύξηση του σωματικού βάρους που συντείνουν σ’ αυτή την κατάσταση. Τα παχύσαρκα άτομα έχουν επίσης συχνά πρησμένους αστράγαλους.

Η κατάσταση εντείνεται όταν στέκεται κανείς όρθιος για πολλές ώρες ή όταν δεν περπατάει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η ανησυχία μπορεί να μεγαλώσει για τις έγκυες γυναίκες όταν παρουσιαστούν ταυτόχρονα υψηλή αρτηριακή πίεση, ναυτία και πονοκέφαλος.

Ο συνδυασμός αυτός μπορεί να είναι ένα σημάδι προεκλαμψίας, που εμφανίζεται στο δεύτερο ή στο τρίτο τρίμηνο. Οι αιτίες ποικίλλουν από τη διατροφή μέχρι τα γονίδια. Δύο παράγοντες κινδύνου είναι να πρόκειται για την πρώτη εγκυμοσύνη ή η έγκυος να είναι πάνω από 35 ετών.

Διαβάστε Επίσης  Αφυδάτωση: Πώς να ενυδατωθείτε γρήγορα

 

Οίδημα λόγω τραυματισμού

Το υπερβολικό τέντωμα του συνδέσμου στον αστράγαλο εξηγεί επίσης το πρήξιμο στην περιοχή αυτή. Ο τραυματισμός μπορεί να συμβεί όταν τεντώσετε υπερβολικά στον αστράγαλο τον ιστό που συνδέει τα οστά. Συχνά στην περίπτωση αυτή είναι οδυνηρό ακόμα και το περπάτημα.

Η ανύψωση του αστραγάλου τις ώρες ξεκούρασης είναι μια καλύτερη λύση προκειμένου να επουλωθεί. Προσπαθήστε να ταλαιπωρείτε όσο το δυνατόν λιγότερο τον τραυματισμένο αστράγαλο μέχρις ότου επουλωθεί πλήρως. Άλλες θεραπείες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση πάγου στον αστράγαλο και τύλιγμα με έναν επίδεσμο συμπίεσης.

 

Πρησμένοι Αστράγαλοι: Πού μπορεί να οφείλεται

 

Παρενέργειες φαρμακευτικής αγωγής

Μια συχνή παρενέργεια ορισμένων φαρμάκων είναι το πρήξιμο. Ο αστράγαλος μπορεί να είναι η πληγείσα περιοχή. Η παρενέργεια αυτή μπορεί να συμβεί με τη λήξη αντικαταθλιπτικών φαρμάκων.

Μερικά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση έχουν επίσης αυτό το αποτέλεσμα. Τα στεροειδή και η τακτική κατανάλωση των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πρησμένους αστραγάλους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με κάποια αντισυλληπτικά χάπια.

 

Ένδειξη καρδιακών παθήσεων ή ηπατικής ανεπάρκειας

Οι πρησμένοι αστράγαλοι μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι σοβαρής σωματικής ασθένειας. Η διόγκωση μπορεί να οφείλεται σε συσσώρευση υγρού. Μπορεί επίσης να παρατηρηθεί πρήξιμο χαμηλά στα πόδια.

Διαβάστε Επίσης  Αρθρίτιδα: Τι να τρως και τι όχι για να ελέγξεις πόνο και φλεγμονή

Οι αστράγαλοι μπορεί ακόμα να πρηστούν αν υπάρχει κάποια καρδιακή πάθηση. Με αυτή την κατάσταση η καρδιά δεν χτυπάει στην μέγιστη αποτελεσματικότητά της. Τα υγρά και το αίμα ταξιδεύουν σε όλο το σώμα και το υγρό πέφτει στους αστραγάλους των ποδιών λόγω βαρύτητας. Το υγρό συλλέγεται εκεί και τεντώνει το δέρμα.

Εάν παρατηρήσετε πρήξιμο στους αστραγάλους σας που δεν φεύγει, τότε κλείστε ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Ο γιατρός θα μπορέσει να καθορίσει την ακριβή αιτία αυτής της κατάστασης. Ο γιατρός μπορεί να σας ζητήσει να διακόψετε ένα φάρμακο που παίρνετε ή να σας συμβουλέψει να χάσετε βάρος για να ανακουφίσετε το σώμα σας από την πίεση.

Η θεραπεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τους πρησμένους σας αστραγάλους εξαρτάται από την αιτία του πρηξίματος. Παρόλο που πρόκειται για μια συχνή κατάσταση, εν τούτοις θα πρέπει πάντα να έχετε στο μυαλό ότι μπορεί να πρόκειται για ένα πιο σοβαρό θέμα του σώματος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *