Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο

Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο
 

Προς το παρόν δεν «γράφονται» κλήσεις
Σε λειτουργία έχει τεθεί ο πρώτος «έξυπνος» φωτεινός σηματοδότης στην Ελλάδα, του οποίου ο στόχος είναι να εντοπίζει αυτόματα τους παραβάτες αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας στην πόλη.Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο

Το συγκεκριμένο φανάρι βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Ποσειδώνος με την Καλαμακίου προς Πειραιά και λειτουργεί πιλοτικά από την Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε Επίσης  Ζεφύρι: Οι διαφορές ανάμεσα σε οικογένειες Ρομά, η εκδίκηση και ένα 8χρονο παιδί νεκρό

Πώς λειτουργεί

Συνδέεται με κάμερα που βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο και είναι συνδεδεμένη με τον φωτεινό σηματοδότη, οπότε μόλις «ανάψει» κόκκινο φωτογραφίζει τις πινακίδες των αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων έχουν προβεί σε παράβαση.

Η κάμερα είναι προγραμματισμένη για να αποθηκεύει μια σειρά φωτογραφιών, ώστε η πορεία του οχήματος να είναι κατανοητή, αλλά και ένα video μερικών δευτερολέπτων όπου η παράβαση από το όχημα γίνεται περισσότερο κατανοητή.

Διαβάστε Επίσης  Ρόδος: Κύκλωμα που στρατολογούσε φοιτήτριες στην πορνεία επιχειρεί να «σβήσει» τα ίχνη του

Έπειτα το οπτικό αυτό υλικό αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ξεκινούν τις διαδικασίες για την αποστολή του προστίμου στους παραβάτες.

Προς το παρόν δεν «γράφονται» κλήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ανακοινώθηκε το σημείο που έχει τοποθετηθεί στην Παραλιακή, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά.Φανάρι βγάζει φωτογραφία όσους περνούν με κόκκινο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *