”Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας”

 

”Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας”

''Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας''

 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε την εμπνευσμένη αποψινή ομιλία του ενώπιον πλήθους πιστών, στο Καθολικό της Ιεράς μας Μονής, ο Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ο οποίος ανέλυσε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα τη ρήση του Οσίου Παϊσιου «Πρέπει η καρδιά μας να πονά για κάθε αμαρτία, αλλοιώς εύκολα την ξανακάνουμε».

Ειδικώτερα, ο π. Ματθαίος, τον οποίο ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος καλωσόρισε με εγκάρδιους λόγους σεβασμού και αγάπης, τόνισε ότι ο πόνος μας κάνει περισσότερο προσεκτικούς στην επανάληψη των λαθών μας και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τη φθαρτότατά μας, εμποδίζοντάς μας να οδηγηθούμε στην εωσφορική αυτοθέωση.

Διαβάστε Επίσης  Τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για τις νέες ταυτότητες με μικροτσίπ...

Συνέστησε δε στους φιλευσεβείς ακροατές του να μιμηθούν τον Όσιο Παΐσιο στην σοβαρότητα, τη σταθερότητα και τη συνέπεια, που επέδειξε καθ’ όλη την επίγεια ζωή του.

Την ομιλία παρηκολούθησαν και Αγιορείτες Μοναχοί, μεταξύ των οποίων ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, οι οποίοι μετέφεραν από το αγιώνυμο όρος στους Μυκονίους πιστούς την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου και τους ευχήθηκαν για την κατά Χριστόν προκοπή τους.

Διαβάστε Επίσης  10 Μαρτίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Κοδράτου και των συν αυτώ Μαρτυρησάντων

 

”Ο πόνος ως αιτία και αφορμή επανεκκίνησης της ζωής μας”

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *