Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της Παναγιάς

Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της ΠαναγιάςΜε αγωνία περιμένουν κάθε χρόνο οι πιστοί —ανήμερα του Σωτήρος, στις 6 Αυγούστου— να εμφανιστούν τα γνωστά φιδάκια της Παναγιάς στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια – Ο θρύλος πίσω από το φαινόμενο αυτό.Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της Παναγιάς

Κάθε χρόνο την 6η Αυγούστου, ανήμερα της γιορτής του Σωτήρος στην Κεφαλονιά, οι πιστοί περιμένουν με αγωνία την εμφάνιση των γνωστών φιδιών της Παναγίας.

Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της Παναγιάς

Πρόκειται για ένα μοναδικό και σπάνιο γεγονός που ξεκινά από την 6η Αυγούστου και διαρκεί μέχρι και την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου, προσελκύοντας χιλιάδες πιστούς που σπεύδουν για να δουν, να αγγίξουν και να προσκυνήσουν τα φιδάκια της Παναγίας.

Το χωριό Μαρκόπουλο και το χωριό Αργίνια είναι τα σημεία της Κεφαλονιάς που τα μικρά γκρίζα φιδάκια, με το μήκος τους να μην ξεπερνά το ένα μέτρο, εμφανίζονται. Οι πιστοί που τα εντοπίζουν τα μαζεύουν με τα χέρια τους και τα πηγαίνουν στο ιερό εκεί που βρίσκεται η εικόνα της Παναγίας.

Διαβάστε Επίσης  Καιρός Κυριακής: Καλοκαιρία και θερμοκρασίες έως 18 βαθμούς

 

Σύμφωνα με την άποψη της Εκκλησίας, τα μικρά φιδάκια εμφανίστηκαν πριν από 470 χρόνια περίπου όταν πειρατές αποβιβάστηκαν στο νησί και προήλαυναν για να λεηλατήσουν. Στην Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου βρίσκονταν καλόγριες που προσευχήθηκαν για να προστατευτούν από την επιδρομή των πειρατών.Κεφαλονιά: Το μοναδικό και σπάνιο φαινόμενο με τα φιδάκια της Παναγιάς

Ο θρύλος λέει ότι η Παναγία για να τις προστατέψει τις μεταμόρφωσε σε φιδάκια και για το λόγο αυτό εμφανίζονται κάθε Αύγουστο από τις 6 Αυγούστου και μένουν στην Εκκλησία μέχρι και τις 15 Αυγούστου. Σύμφωνα με άλλο θρύλο, η Παναγία έζωσε με φίδια τη Μονή, αποτρέποντας τους πειρατές να εισέλθουν.

Διαβάστε Επίσης  Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (8/1/2024 ) στην Αττική

Για τους Κεφαλλονίτες είναι κακός οιωνός να μην εμφανιστούν τα φιδάκια κάθε χρόνο αφού αυτό θα σημαίνει κάποια μεγάλη καταστροφή για το νησί, όπως έγινε το 1953 με τον φονικό σεισμό.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *