Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυΗ ανάπτυξη είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής ενός παιδιού και αυτή συμβαίνει μόνο όταν το παιδί κοιμάται. Η μεγαλύτερη έκκριση της αυξητικής ορμόνης πραγματοποιείται κατά το τέταρτο στάδιο του ύπνου, περίπου στις 12:30 πμ.Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

Αν το παιδί μένει μέχρι αργά και πάει για ύπνο μετά τα μεσάνυχτα, ο χρόνος για την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης μειώνεται και το παιδί μπορεί να μην αναπτυχθεί τόσο πολύ.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να καλλιεργήσετε τη φαντασία του παιδιού

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι όσα πιτσιρίκια ξαπλώνουν μέχρι τις 9 το βράδυ έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα στο μέλλον. Κι αυτό γιατί ο ανεπαρκής ύπνος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό και την όρεξη, με άμεσες και δυσάρεστες επιπτώσεις στο βάρος των παιδιών.

Εκτός αυτού, οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κοιμούνται αρκετά είναι πιο παραγωγικά, πιο εστιασμένα, και σε καλύτερη θέση να μάθουν και να απορροφήσουν τις πληροφορίες στο σχολείο.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα μάθετε το παιδί να επανορθώνει για τα λάθη του

Επίσης, τα παιδιά που έχουν υγιείς συνήθειες ύπνου είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ στην ενήλικη ζωή, γιατί, όπως λένε οι γιατροί, υπάρχουν μόνο δύο πράγματα που μπορούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου αυτής: ο ύπνος και η άσκηση.Γιατί τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 το βράδυ

πηγή

Αφήστε μια απάντηση