Λάδι καρύδας: Πώς βελτιώνει την εμφάνισή μας

Λάδι καρύδας: Πώς βελτιώνει την εμφάνισή μας

Λάδι καρύδας: Πώς βελτιώνει την εμφάνισή μας

 

Με ποιους τρόπους μπορεί το λάδι καρύδας να μας ομορφύνει και να μας κάνει να αισθανόμαστε νέοι και λαμπεροί;

Το λάδι καρύδας έχει γίνει αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, και μπορούμε να το βρούμε σε πολλά καταστήματα. Οι ειδικοί αναγνωρίζουν την διατροφική του αξία, αλλά και τα μεγάλα οφέλη που έχει για την επιδερμίδα μας.

Έχει αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση, και μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μας. Ας δούμε όμως πέντε τρόπους με τους οποίους το λάδι καρύδας μπορεί να μας ωφελήσει.

 

Διαβάστε Επίσης  6 κανόνες για να διατηρήσετε το στήθος σας σφιχτό

Βελτιώνει το δέρμα

Γνωρίζουμε πως το λάδι καρύδας μας ενυδατώνει. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να βελτιώσει τη ζωή ατόμων που ζουν με ατοπική δερματίτιδα, αλλά και ότι ανακουφίζει όταν χρησιμοποιηθεί τοπικά σε δέρμα ξηρό και σπασμένο. Μπορεί να μειώσει τον χρόνο επούλωσης για τις επιφανειακές πληγές.

 

Λάδι καρύδας: Πώς βελτιώνει την εμφάνισή μας

 

Προλαμβάνει την φθορά των δοντιών

Το ξέρατε ότι με το να βάλετε λίγο λάδι καρύδας στο στόμα σας και να το μετακινήσετε μέσα, ώστε να περάσει από τα δόντια σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αφαιρέσετε κατάλοιπα τροφών και μικροοργανισμούς; Σίγουρα δεν πρόκειται να αντικαταστήσει την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα, αλλά βοηθάει αν το κάνουμε τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε Επίσης  Έλαιο ροδιού για λαμπερά και μεταξένια μαλλιά!

 

Καλύτερα μαλλιά

Αν έχετε πιτυρίδα ή ξηρά μαλλιά, το λάδι καρύδας είναι εκπληκτικός βοηθός για να επανακτήσουν τα μαλλιά σας την λάμψη τους. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει θρέφουν τα μαλλιά, και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως conditioner.

 

Πιο λαμπερό δέρμα

Το λάδι καρύδας περιέχει αντιοξειδωτικά, και μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση της επιδερμίδας μας. Τα λιπαρά του οξέα καταπολεμούν τις φλεγμονές, και προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *