Φωτιά: Ακούγονται εκρήξεις στον Λόφο Έντισον στην Παλλήνη – Καθησυχάζει η Εταιρεία Φυσικού Αερίου

Η Πυροσβεστική έλαβε κλήσεις από κατοίκους στον Λόφο Έντισον στην Παλλήνη για διαρροή φυσικού αερίου
Παραδομένη στο πύρινο εφιάλτη η Αττική, με τα μέτωπα σε Πεντέλη, Παλλήνη και Γέρακα, να μαίνονται ανεξέλεγκτα. Η κατάσταση σε αρκετές περιοχές είναι δραματική ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για εγκλωβισμένους ανθρώπους που ενδεχομένως έχουν περικυκλωθεί από τις φλόγες.

Την ίδια ώρα, σήμανε συναγερμός στο Λόφο Έντισον στην Παλλήνη, καθώς ακούστηκαν εκρήξεις και υπήρξαν πληροφορίες ότι υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Η καθυστέρηση να φτάσουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενέτεινε τους φόβους.

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών που διέψευσαν τις πληροφορίες για διαρροή φυσικού αερίου.

«Δεν υπάρχει διαρροή φυσικού αερίου. Έχει κινητοποιηθεί η ΕΔΑ Αττικης και υπάρχουν συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς. Οι αναφερόμενες εκρήξεις αφορούν σε γραμμές υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης  ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 10-11-12

Ο ΓΓ Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε έκκληση στους κατοίκους να ακουν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Απομακρύνθηκαν 600 πολίτες – Ριπές ανέμου έως 80 χιλιόμετρα

Σύμφωνα με τον εκπρόσπωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, η ταχύτητα των ανέμων ξεπερνούσαν τη νύχτα ακόμη και τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτιά άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της εξαιρετικά δύσκολη.

«Πρώτη προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και η προστασία υποδομών ζωτικής σημασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί 600 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλές σημείο. Απεστάλησαν 5 μηνύματα από το 112 στη διάρκεια της νύχτας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Επίσης  Ήλιος Επόμενα επεισόδια β’ Κύκλος : 132 , 133 , 134 , 135 , 136 , 137

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 6:10 το πρωί της Τετάρτης (20/7) εστάλη μήυνμα από το 112 για αποφυγή μετακίνησης στη λεωφόρο Μαραθώνος.

Το μήνυμα καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τη μετακίνηση στη λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος του κόμβου της Αττικής Οδού μέχρι το Πικέρμι.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα 112 προς όλους όσοι βρίσκονται στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι – Ραφήνα.

«Αν βρίσκεστε στην Παλλήνη και στη Νέα Παλλήνη, εκκενώστε τώρα προς Πικέρμι – Ραφήνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα.

Στις 4.30 τα ξημερώματα, το «112» έστειλε μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στη Βούλα Πικερμίου και στο Πανόραμα Παλλήνης να εκκενώσουν άμεσα προς Πικέρμι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *