Εφιαλτική εφημερία για τα νοσοκομεία της Αττικής – Αυξημένες οι εισαγωγές

Εφιαλτική εφημερία για τα νοσοκομεία της Αττικής – Αυξημένες οι εισαγωγέςΠάνω από 700 άτομα χρειάστηκαν να μεταφερθούν στα νοσοκομεία
Άλλη μία δύσκολη ημέρα ξημέρωσε για τα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία λυγίζουν κάτω από το βάρος των αυξημένων διακομιδών και του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα, στα νοσοκομεία Αγία Όλγα, Ευαγγελισμός και το Αττικό, τα οποία εφημέρευαν, από την έναρξη της εφημερίας πάνω από 700 άτομα χρειάστηκε να διακομιστούν στα νοσοκομεία με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Από αυτά τα περιστατικά, τα 80 – 90, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΚΑΒ, αφορούσαν σε περιστατικά Covid, επιβεβαιωμένα ή ύποπτα. Ιδιαίτερα, βαρύ είναι το αποτύπωμα του κοροναϊού στα νοσοκομεία, με τους ειδικούς να αναφέρουν πως το πανδημικό κύμα θα κορυφωθεί εντός του Ιουλίου. Παράλληλα, εξετάζεται και η πρόταση για επαναφορά της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, να τονίζει στο MEGA πως «περιμένουμε μία αύξηση των κρουσμάτων από την άρση των μέτρων, ωστόσο θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πάντοτε υπάρχει φυσικά και η πιθανότητα να φοράμε μάσκα όπου εμείς κρίνουμε απαραίτητο».

Διαβάστε Επίσης  Φωτιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά

Για μία ακόμη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Αττικό, ζήτησαν από το ΕΚΑΒ να κρατήσει την εφημερία για δύο με τρεις ώρες παραπάνω και να μην στέλνει περιστατικά στα εν λόγω νοσοκομεία, λόγω του αυξημένου όγκου ασθενών αλλά και έως ότου αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, για να μπορέσουν οι γιατροί να δεχθούν και άλλους ασθενείς.

πηγή

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *