Γιατί χάνουμε περισσότερα μαλλιά το καλοκαίρι

Γιατί χάνουμε περισσότερα μαλλιά το καλοκαίριΗ τριχόπτωση απασχολεί όλους μας. Η εποχική τριχόπτωση, συνήθως εμφανίζεται στα τέλη της άνοιξης ή/και στις αρχές του φθινοπώρου. Ωστόσο ενδέχεται και τους καλοκαιρινούς μήνες να παρατηρήσουμε ότι χάνουμε περισσότερα μαλλιά από το φυσιολογικό. Γιατί χάνουμε περισσότερα μαλλιά το καλοκαίρι

Παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι το δέρμα του κεφαλιού έχει την τάση να συγκρατεί τις τρίχες προκειμένου να προστατευθεί από τα εγκαύματα λόγω της έντονης ηλιοφάνειας, συχνά παρατηρείται αύξηση στην απώλεια των τριχών.

Ωστόσο, το καλοκαίρι οι άνθρωποι χάνουν περισσότερες τρίχες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό ή κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αυτό οφείλεται στον φυσικό κύκλο της τρίχας. Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης. Καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν.

Διαβάστε Επίσης  Το θρεπτικό φρούτο που μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και μας κρατάει χορτάτους

Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό.

Η απώλεια δείχνει ότι τελείωσε ο κύκλος ζωής του στελέχους της τρίχας και από τον θύλακο θα βγει ένα καινούριο. Το δέρμα του κεφαλιού συγκρατεί τις τρίχες τους πιο ηλιόλουστους μήνες για να προστατεύσει το κεφάλι από τα ηλιακά εγκαύματα.

Στην εκπνοή του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε δυνατά μαλλιά και το καλοκαίρι;

Τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται επιπλέον φροντίδα μετά τη θάλασσα, μ’ ένα ειδικό σαμπουάν και αντίστοιχο conditioner.

Διαβάστε Επίσης  Η σχέση της παχυσαρκίας με τον Covid-19

Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, που τα μαλλιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα ή κατά τις δύσκολες ημέρες του μήνα που παρατηρούμε να είναι πιο σκληρά και αδύναμα, συστήνεται μάσκα μαλλιών (για επανόρθωση). Προσοχή, εφαρμόζουμε τη μάσκα μαλλιών δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Μόλις βγαίνουμε από τη θάλασσα, ξεπλένουμε τα μαλλιά σας με άφθονο νερό και τα χτενίζουμε καλά ώστε να φύγει το ανεπιθύμητο αλάτι, που φράζει τους πόρους του δέρματος.

Επιτρέπουμε στα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά όσο πιο συχνά μπορούμε!

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *