Κοροναϊός: «Καμπανάκι» από τον Καπραβέλο – «Πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα»

Κοροναϊός: «Καμπανάκι» από τον Καπραβέλο – «Πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα»Ισχυρή είναι η σύσταση από τους διεθνείς οργανισμούς για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους
Ανησυχία προκαλεί η έξαρση κρουσμάτων κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς πλέον είναι αισθητή και η πίεση στο ΕΣΥ.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος, χαρακτήρισε αναμενόμενη την πίεση στο ΕΣΥ «όταν αγνοείς την πανδημία», όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πληρώνουμε τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα».

Διαβάστε Επίσης  H «επικηρυγμένη» σημαία του Κατσίφα από τα Τίρανα θα βρίσκεται στο συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία

Χαρακτήρισε λάθος τη μην χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους και τόνισε ότι όλη η Ευρώπη «βράζει» από κρούσματα κοροναϊού, με αποτέλεσμα στη χώρα να υπάρχουν πολλά εισαγόμενα κρούσματα.

«Παίζουμε με τη ρώσικη ρουλέτα αυτήν την στιγμή», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι υπάρχει φόβος για το ενδεχόμενο να «ξεπηδήσουν» νέα στελέχη του ιού.

Επισήμανε ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση από τους διεθνείς οργανισμούς για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και αναρωτήθηκε αν «πρέπει να γεμίσουν οι εντατικές και τα νεκροταφεία για να αφυπνιστούμε».

Διαβάστε Επίσης  Εφιαλτικές οι νέες αποκαλύψεις του serial killer

Σχετικά με τα εμβόλια, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχουμε βρει αυτό που θα δίνει μια μόνιμη ανοσία, ωστόσο όσα ήδη έχουμε δίνουν μια προσωρινή προστασία, την οποία όμως δεν πρέπει να την υποτιμούμε.

Τόνισε ότι η 4η δόση παρέχει προστασία για τους άνω των 60 ετών και ότι όσοι δεν την έχουν κάνει είναι απροστάτευτοι.

Σχετικά με τον νέο τρόπο καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, σημείωσε ότι έλλειψη καθημερινής ενημέρωσης μπορεί να είναι καταστροφική.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *