Ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο!

Για το τηγάνισμα ούτε λόγος, αφού «φορτώνει» το κρέας με ανθυγιεινά λίπη και έξτρα θερμίδες.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Ρεμπέκα Λιούις, ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος για το κοτόπουλο είναι το ποσάρισμα. Το ποσάρισμα γίνεται με χρήση μικρής ποσότητας νερού, επομένως δεν εισάγουμε στο μαγείρεμα υλικά που επιβαρύνουν θερμιδικά ή διατροφικά το πιάτο μας.Ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο!

Το ποσάρισμα του κοτόπουλου γίνεται περίπου όπως το ποσάρισμα του αυγού. Βάζετε νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνεται την ένταση. Στη συνέχεια ρίχνετε στο νερό το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύετε μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο και στον πυρήνα του. Η ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του κοτόπουλου αλλά και το κομμάτι του πουλερικού που θέλετε να μαγειρέψετε –π.χ. το στήθος με κόκαλο πρέπει να μαγειρεύεται για περισσότερη ώρα απ’ ό,τι το στήθος σε φιλέτο.

Διαβάστε Επίσης  Πώς θα μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας;

 

Σε αντίθεση με το «επιθετικό» βράσιμο που στερεί θρεπτική αξία από τα τρόφιμα, το ποσάρισμα είναι πιο ήπιο και δεν καταστρέφει τα συστατικά του κοτόπουλου.

Ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο!

Το κοτόπουλο ποσέ αποδίδει μόλις 120 θερμίδες και 1,4 γραμμάρια λιπαρά σε μερίδα 120 γραμμαρίων.

Η Λιούις παραδέχεται ότι το ποσάρισμα δεν προσφέρει ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και προτείνει ως «αντίμετρα» τη γενναιόδωρη προσθήκη φρέσκων βοτάνων, μπαχαρικών και λαχανικών στο νερό.Ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο!

Διαβάστε Επίσης  Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν φας κρέας για έναν χρόνο

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *